Cijena sitnica: Otkrivena fabrika lažnih Ferrarija i Lamborghinija

J. M.
Cijena sitnica: Otkrivena fabrika lažnih Ferrarija i Lamborghinija

Svi znamo da Ferrari proizvodi svoje automobile u Maranellu, a Lamborghini u Sant'Agata Bologneseu. Međutim, otkriveno je da su se italijanski superautomobili proizvodili i izvan Evrope. 

U brazilskoj državi Santa Catarina, policija je otkrila pogon u kojem su se, vjerovali ili ne, izrađivali lažni automobili legendarnih brendova.

brazil_ferrari_lambo_08.jpg - undefined

Foto: Polícia Civil/Divulgação

Otac i sin, čija imena nisu saopćena, razvili su porodični biznis u gradu Itajai. U improviziranoj fabrici, policija je pronašla rezervne dijelove potrebne za sastavljanje automobila, razne komponente i skoro dovršenih osam automobila koji imitiraju različite modele Ferrarija i Lamborghinija.

brazil_ferrari_lambo_05.jpg - undefined

Foto: Polícia Civil/Divulgação

Poduzetni Brazilci su putem društvenih mreža preuzimali narudžbe za proizvodnju lažnih superautomobila. Interes kupaca bio je veliki jer je cijena njihovih kopija bila 10 puta niža od originalnih italijanskih automobila.

Vlasnici brazilske fabrike pušteni su da se brane sa slobode, uz obavezu da ne napuštaju Itajai. Suočavaju se s krivičnim gonjenjem zbog nezakonite upotrebe tuđih robnih marki jer su predstavnici oba italijanska brenda najavila sudsku tužbu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije