Najbolji maj u historiji Škode: BiH ponovo među tržištima s najvećim rastom

J. M.
Najbolji maj u historiji Škode: BiH ponovo među tržištima s najvećim rastom
Iza Škode je još jedan uspješan mjesec: Kompanija je uvećala isporuke vozila u maju za 13,4 posto, na 112.400 jedinica (99.100 vozila u maju 2017. godine), što je najbolji peti mjesec u historiji kompanije.

Škoda ponovo bilježi snažan rast u Kini (+35,4 posto) i Rusiji (+19,8 posto), a veliki doprinos tome dala je potražnja za SUV modelima Kodiaq i Karoq.

"Po prvi put u našoj istoriji, u maju smo isporučili više od 100.000 vozila", rekao je Alain Favey, direktor prodaje i marketinga Škode te dodao: "Ovo jasno pokazuje da smo atraktivnim modelima u mogućnosti privući nove grupe kupaca za marku Škoda. Velika potražnja za modelima Kodiaq i Karoq naglašava da smo SUV ofanzivu pokrenuli u pravom trenutku."

U zapadnoj Europi isporuke su porasle za 3,3 odsto u odnosu na prošlu godinu, pri čemu najveći "plus" Škoda bilježi u Francuskoj (+32,4 posto), Švedskoj (+22,9 posto), Grčkoj (+20.1 posto), Španiji (+16,5 posto) i Finskoj (+14 posto).

U centralnoj Europi zabilježen je rast od 1,8 posto, čemu su najviše doprinijela tržišta Mađarske (+29,4 posto) i Slovenije (+13,3 posto).

U istočnoj Europi isporuke češkog proizvođača automobila povećane su za 23,6 posto, pri čemu su tržišni analitičari Škode ponovo istakli BiH (+7,5 posto), te Rumuniju (+67 posto) i Bugarsku (+31,6 posto).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije