Rimac je isporučio Neveru #001 bivšem prvaku Formule 1: ‘Jedva čekam da vidim što može!‘

0
Radiosarajevo.ba
Rimac je isporučio Neveru #001 bivšem prvaku Formule 1: ‘Jedva čekam da vidim što može!‘
Foto: Rimac Automobili / Rimac Nevera

Samo mjesec dana nakon što je dovršen prvi serijski primjerak Rimac Nevere, automobil #000, automobil #001 isporučen je svom vlasniku - svjetskom prvaku Formule 1 iz 2016. Nicu Rosbergu.

Prije nego što je automobil poslan u njegov dom u Monacu, Rosberg je stigao u sjedište Rimac Grupe u Hrvatskoj kako bi prvi puta uživo vidio svoju Neveru.

Proizvodnja Nevere u toku je u novom pogonu na periferiji Zagreba. Veliki dio glavnih komponenti automobila dizajnirana je, konstruirana i izrađena u Rimac pogonima sedmicama ili mjesecima unaprijed i ugrađena u posljednjoj fazi proizvodnje – sastavljanju vozila koje traje oko pet sedmica po automobilu.

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Došao je i taj dan: U Hrvatskoj registrovana prva Nevera

Došao je i taj dan: U Hrvatskoj registrovana prva Nevera

Automobil #000, koji će firma Bugatti Rimac zadržati, "Callisto" zelene je boje s alcantara interijerom u boji pijeska.

Rosbergov je primjerak "Stellar" crne boje s poliranim Vertex kotačima i crnim kočionim čeljustima. Unutrašnjost je potpuno presvučena crnom alcantarom, s potpisom "Nico Rosberg" na pločici naslona za ruke. Rosbergov će se primjerak nalaziti u njegovom domu u Kneževini Monaco.

Rosberg bio je dio putovanja Rimca otkad je prvi put lično vidio C_Two, model koji je prije nekoliko godina nakon razvoja i testiranja postao Nevera.

"Otkako sam prvi put upoznao Matu i shvatio genija koji stoji iza Nevere, znao sam da želim prvi automobil iz serije. Za mene ovaj automobil predstavlja apsolutno sve što bih mogao poželjeti. Prikazuje najbolje od inovativne tehnologije, unoseći je u automobil dizajniran doslovce od nule da bude, ne samo nevjerojatno brz – ili najbrži, već i stvarno izvrstan za vožnju. Jedva čekam da vidim što može", rekao je Rosberg.

"Kada smo tek počeli razvijati Neveru, imali smo namjeru napraviti automobil koji će impresionirati čak i najbolje vozače na svijetu. Nico je bio na tom popisu i drago nam je da je jedan od prvih vlasnika Nevere neko ko je ovladao najfokusiranijim i najmodernijim moto sportom na svijetu. Svi jedva čekamo pratiti njegovu Neveru; nadamo se da će uživati u čestom korištenju kao i u svojim drugim automobilima, to je upravo ono na što potičemo vlasnike Nevera. I ako iko može testirati granice onoga što smo izgradili, to je on. Ponosni smo što Nicu možemo nazvati prijateljem i članom brzo rastuće porodice vlasnika Rimac Nevere", rekao je Mate Rimac, izvršni direktor Rimac Grupe, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije