Triber: Renault najavio novi crossover 7-sjed koji će koštati 13.500 KM

J. M.
Triber: Renault najavio novi crossover 7-sjed koji će koštati 13.500 KM

Renault je objavio video klip kojim najavljuje novi niskobudžetni crossover sa sedam sjedišta.

Već se zna da će se automobil zvati Triber, a bit će postavljen na modificiranu CMF-A platformu koju će dijeliti s ultrajeftinim Kwidom koji u Indiji košta 6.000 KM!

Košta 6.000 KM: Renault dotjerao Kwid, najjeftiniji model kompanije

Zapravo će Renault Triber postati koncern-blizanac Datsun Crossa koji se već prodaje na azijskim tržištima.

Datsun Cross: Jeftini crossover kao šesti model obnovljene marke automobila

Za razliku od Datsuna, Triber će pokretati Renaultovi motori, preciznije 1,0 litarski 3-cilindraš u atmosferskoj (75 KS) i turbo izvedbi (90 KS).

Osim što će imati sedam sjedišta, Triber će imati bogatiju komfornu i sigurnosnu opremu. U baznu verziju bit će ugrađena dva zračna jastuka i LED prednja svjetla.

Kupci koji se odluče za opcioni multimedijalni sistem dobit će sve funkcije na širokom ekranu osetljivom na dodir, a Francuzi su se pobrinuli za mogućnost instaliranja Apple CarPlay i Android Auto aplikacija. 

Nažalost, Renault Triber bit će dostupan samo u Indiji, gdje će se i proizvoditi. Izvjesno je da neće premašiti dužinu od četiri metra jer bi ga to svrstalo u viši porezni razred na tržištu druge najmnogoljudnije zemlje svijeta,

Najavljuje se da će Renault Triber u baznoj verziji koštati oko 500 hiljada indijskih rupija, odnosno oko 13.500 KM. Dolazak na tržište očekuje se u drugoj polovini godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije