Košta 3.500 eura: Službeno predstavljen Datsun redi-GO

Radiosarajevo.ba
Košta 3.500 eura: Službeno predstavljen Datsun redi-GO
Konceptni Datsun redi-GO

Nakon što smo prošle sedmice objavili teaser Datsunovog modela redi-GO, danas je kompanija objavila prve proizvodne fotografije novog crossovera. 

U Indiji, gdje će se redi-GO proizvoditi i prodavati, Datsun koristi izraz "urbani hatchback s visokim klirensom, odnosno urban-cross".

Konceptni Datsun redi-GO prvi put je otkriven 2014. godine i sada se ispostavilo da se serijski model ne razlikuje mnogo. Dizajneri su tek neznatno promijenili rešetku, instalirali jednostavniju optiku svjetala, retrovizora i ručica na vratima.

Datsun redi-GO postavljen je na multifunkcionalnu modularnu platformu CMF-A koju dijeli sa indijskim Renault Kwidom. Tačne dimenzije nisu saopštene, ali zna se da je klirens novog Datsuna 185 mm. 

Novi Datsun redi-GO pokreće 800-kubični motor s tri cilindra koji je spregnut s 5-brzinskim ručnim mjenjačem. 

Predstavnici kompanije poručuju da je novi model namijenjen "mladim, ambicioznim kupcima koji su spremni za ulazak u novu fazu svog života".

Stvarnost je da je cijenom od oko 3.500 eura redi-GO treba osigurati ulaznicu u automobilski svijet kupcima tanjih novčanika u Indiji, Indoneziji i Južnoj Africi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije