Toyota Hilux: Osma generacija legendarnog pick-up modela

Radiosarajevo.ba
Toyota Hilux: Osma generacija legendarnog pick-up modela
/ Toyota
Na europska tržišta stiže osma generacija Toyota Hiluxa. Legendarni pick-up dosada je širom svijeta prodat u 18 miliona primjeraka, a nova generacija donosi brojna unapređenja.

Dorađeni sistem pogona na sva četiri točka i veća nosivost traju povećati upotrebnu vrijednost Hiluxa.

Dizajnerski, Hilux je preuzeo lice i "masku hladnjaka" novih modela Toyote, dok su na polju udobnosti japanski inžinjeri željeli nivo buke smanjiti na standarde klasičnih putničkih automobila.

Za sigurnost brinu stabilnija putnička ćelija, Toyota Safety Sense s upozorenjem na sudar, automatska kočnica za slučaj opasnosti s radarskim prepoznavanjem pješaka, asistent promjene trake...

Za kvalitet, dugovječnost i pouzdanost brinu stabilna šasija s dva uzdužna profila, ojačana karoserija , aktivna kontrola trakcije A-TRC, kontrola vožnje nizbrdo... Nosivost je povećana na maksimalnih 3,2 tone.

Troškovi eksploatacije smanjeni su zahvaljujući novom turbodizelašu 2.4D-4D (150 KS) koji, po navodima Toyote, ima najnižu potrošnju u klasi. Od prethodnika su preuzete dobre strane, baš kao što su zadržane tri karoserijske izvedbe - Single Cab, Extra Cab (četiri mjesta u kabini) i Double Cab (pet mjesta).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije