Tayron X: Spreman je Volkswagenov SUV coupe

J. M.
Tayron X: Spreman je Volkswagenov SUV coupe

Kineski mediji piše da je već počela probna proizvodnja novog modela Volkswagena namijenjenog tržištu najmnogoljudnije zemlje svijeta. To je Tayron X, SUV-coupe koji će izrađivati joint venture kompanija FAW-Volkswagen u kineskom Changchunu.

Coupe verzija sa X-indeksom u oznaci zasniva se na standardnom Volkswagen Tayronu - malo produženoj kineskoj izvedbi kod nas popularnog Tiguana.

Osim coupeovskog završetka, Volkswagen Tayron X se od standardne izvedbe razlikuje i po 19-inčnim točkovima i aerodinamičnom paketu koji potječe od R-modela VW-a. Dužina novog  X-Tayrona iznosi 4626 mm, širina - 1860 mm, visina - 1662 mm, međuosovinski razmak 2730 mm. 

Za pogon će biti zadužen 2,0 litarski turbobenzinac koji razvija 186 ili 20 KS, a u oba slučaja spregnut  je sa 7-stepenim DSG mjenjačem s dvostrukim kvačilom. Kada narednog mjeseca na kinesko tržište dođe VW Tayron X, kupci će moći birati između prednjeg i pogona na sva četiri točka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije