Sjećate li se Chevrolet Orlanda: MPV je dobio gene SUV-a i izgleda sjajno

J. M.
Sjećate li se Chevrolet Orlanda: MPV je dobio gene SUV-a i izgleda sjajno
Chevrolet Orlando, kompaktni MPV koji je bio poznat i našim vozačima, dobio je nasljednika. Po svemu sudeći, samo na kineskom tržištu i šteta što je tako!

Jer, sudeći po slikama spoljašnosti koje je objavila kineska filijala General Motorsa, druga generacija Orlanda izgleda sjajno, posebno u Redline sportskoj verziji.

Orlando je dobio SUV gene, a zadržao kompaktne dimenzije – dužinu od oko 4,6 metara, odnosno platformu Chevrolet Cruzea.

orlando_03.jpg - undefined

Foto: GM

Kineski mediji izvijestili su da će biti opremljen 1,3 litarskim turbobenzincem koji će prenositi snagu na prednje točkove preko 6-stepenog manuelnog ili automatskog mjenjača.

Proizvodnja i prodaja na kineskom tržištu počinje u trećem kvartalu ove godine, no izgledi za nastup izvan najmnogoljudnije zemlje svijeta nisu veliki. 

orlando_02.jpg - undefined

Foto: GM

Cjenovno pristupačni Chevroleti su "protjerani" iz Europe, dok trgovinski rat, koji je Donald Trump objavio Kini, zatvara vrata i tržišta SAD-a.

Ostaje još Rusija, no u ovoj zemlji brend promovira skupe sportske automobile, SUV-ove i crossover poput nedavno predstavljenog Blazera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije