Sarajevo: Novi VW Tiguan predstavljen u prostoru Zemaljskog muzeja

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Novi VW Tiguan predstavljen u prostoru Zemaljskog muzeja
/ Radiosarajevo.ba
Na promociji održanoj u prostoru Zemaljskog muzeja u Sarajevu bh. javnosti predstavljen je novi VW Tiguan.

Nova generacija kompaktnog SUV-a treba nastaviti uspješan put prethodnika koji je od 2007. godine pronašao put do skoro 2,8 miliona kupaca. Volkswagen Tiguan druge generacije postavljen je na MQB platformu koja je omogućila smanjenje težine za 50 kilograma u poređenju s prethodnikom.

Značajna prednost je povećanje prostora u kabini, pogotovo 145 litara više u prtljažniku koji sada prima 615 - 1655 litara.

Unaprijeđeni su i asistent sistemi pa je novi Tiguan dobio City kočnicu za slučaj opasnosti s funkcijom prepoznavanja pješaka, asistent držanja u traci…

Infotainment sistem omogućava da se pomoću aplikacije App-Connect integriraju svi aktuelni smartphone uređaji s operativnim sistemima Apple i Android, a zahvaljujući aplikaciji Media Control čak i tablet računari postaju integrativni dio Tiguana.

Na startu prodaje paletu motora čini šest agregata snage između 115 i 190 konja: Benzinci 1.4 TSI (125 KS); 1.4 TSI (150 KS); 2.0 TSI (180 KS), te dizelaši 2.0 TDI (115 KS); 2.0 TDI (150 KS); 2.0 TDI (190 KS).

Osim bazne opcije s pogonom na prednje točkove i 6-stepenim manuelnim mjenjačem, moguće je Tiguan naručiti i s DSG mjenjačem (6-DSG i 7-DSG) te 4Motion pogonom 4x4.

Porsche BH donirao Zemaljskom muzeju 10.000 KM

Promocija u Zemaljskom muzeju bila je još jedna prilika da se Porsche BH pokaže kao društveno odgovorna kompanija. Osim što je za predstavljanje novog modela odabrana lokacija jednog od simbola naše zemlje, Senad Olovčić, direktor kompanije Porsche BH, uručio je Zemaljskom muzeju donaciju od 10.000 maraka. Na donaciji se zahvalio dr. Mirsad Sijarić, direktor Zemaljskog muzeja BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije