Renault Talisman košta od 38.400 KM, pogledajte slavne prethodnike

Radiosarajevo.ba
Renault Talisman košta od 38.400 KM, pogledajte slavne prethodnike
/ Radiosarajevo.ba
U mreži Renaultovih koncesionara u Bosni i Hercegovini oficijelno je započela prodaja limuzine i karavana Talisman.

Nasljednik modela Laguna i Latitude kombinuje downsizing filozofiju, prestižnije materijale i vrhunsku završnu obradu, komfornu unutrašnjost i visoku posvećenost detaljima.

Na bh. tržištu ponuđen je u četiri osnovna nivoa opreme: Life, Business, Zen i prestižni Initiale Paris. 

Talismanov konfigurator donosi skoro beskonačnu listu pojedinačnih opcija, ali i niz tematskih paketa na temu sigurnosti, asistencije u vožnji, usklađenosti sa zimskim i ljetnim režimom korištenja vozila.

Renault Talisman je prvi model u srednjoj klasi, koji nudi šasiju s četiri upravljiva točka 4Control za vrhunski užitak u vožnji, inovativni sistem MultiSENSE koji omogućava brojne promjena na postavkama automobila, kao i sveobuhvatni multimedijalni sistem R-Link2 s 8,7-inčnim centralnim ekranom.

Sigurnost kao imperativ kod svih Renault modela dovela je do visoke stope pasivne sigurnosti zahvaljujući upotrebi čelika visokog stepena elastičnosti kod novorazvijene CMF C/D platforme i novoj generaciji sistema asistencije u vožnji.

Sigurnosni pojasevi su opremljeni predzatezačima i adaptivnim limitatorima, koji razinu zatezanja prilagođavaju intenzitetu udara i čak građi putnika. Kod bočnih sudara, vozač i suvozač su zaštićeni dvostrukim bočnim jastucima i bočnim zavjesama  posljednje generacije.

S takvim sigurnosnim karakteristikama Talisman je na Euro NCAP testu sigurnosti dobio maksimalnih pet zvjezdica, uključujući visoke procentualne vrijednosti za zaštitu odraslih i djece.

Renaultova ponuda pogonskih agregata obuhvata dvije benzinske i tri dizelska motora snage od 110 do 200 KS. Svaki motor opremljen je turbopunjačem, direktnim ubrizgavanjem i start-stop funkcijom, kao i 6-stepenim ručnim ili 7-stepenim EDC mjenjačem sa dvostrukim kvačilom.

Limuzina startuje po cijeni od 38.400 KM u izvedbi Life Energy dCi 110 Stop&Start, dok za jednako opremljen i motoriziran karavan treba dati 40.800 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije