Moskva / Renault otkrio Arkanu: Kompaktni coupe crossover bit će "BMW X6 za siromašne"

29. 08. 2018. u 11:18:00 J. M.

Shares: 13

Dugo očekivani kompaktni crossover Renault Arkana predstavljen je na otvaranju Sajma automobila u Moskvi (MIAS).

"Renault je uspio u Rusiji stvoriti uspješnu paletu SUV modela, ali željeli smo ponuditi više", rekao je podižući zastor s novog modela Nicolas Moore, glavni operativni direktor Renaulta u regiji Eurasia.

arkana_03.jpg - undefined

Foto: Renault

A veliki korak naprijed treba donijeti Renault Arkana, crossover C-segmenta, čiji dizajn potpisuje tim koji je predvodio Laurens van den Acker.

Renault Arkana je kompaktni coupe crossover koji podsjeća na BMW X6 i to je najbolji opis izgleda…

Na promociji u Moskvi nije saopćeno previše drugih detalja jer je još uvijek riječ o konceptu, ali spremnom za serijsku proizvodnju u Rusiji u prvoj polovini naredne godine.

arkana_05.jpg - undefined

Foto: Renault

Prema riječima Andreja Pankova, generalnog direktora kompanije Renault Russia, automobil ima potpuno novu platform, očekuju se i novi motori u kombinaciji s prednjim i pogonom na sva četiri točka.

Očekuje se da će Arkana imati rusku i verziju za ostatak svijeta, po receptu već viđenom na kompaktnom crossoveru Captur koji se u nešto produženoj izvedbi u najvećoj zemlji svijeta prodaje kao Kaptur.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA