Prve fotografije: Otkriven električni Range Rover

0
Radiosarajevo.ba
Prve fotografije: Otkriven električni Range Rover
Foto: Jaguar Land Rover / Električni Range Rover

Novi, električni Range Rover u potpunosti je otkriven pred ulazak u posljednju fazu testiranja.

Nove fotografije pokazuju kako je automobil testiran na Arktiku, gdje su temperature išle i do -40 stepeni Celzijusa.

I ranije smo imali prilike da vidimo konture novog Range Rovera, ali sada prvi put zapravo vidimo fotografije bez kamuflaže.

Ambasada SAD-a: Odluka SDA je bila nekorisna i neodgovorna, nisu položili test

Ambasada SAD-a: Odluka SDA je bila nekorisna i neodgovorna, nisu položili test

Kako su rekli iz JLR-a, matične kompanije, cilj potpunog prikazivanja je bio da se "podvuče crta i pokaže kvalitet izrade inicijalnih prototipa", piše Autocar.

Trenutno, prototip izgleda skoro isto kao i SUS Range Rover koji se prodaje od 2022. godine, ali je JLR i sugerisao u nekim prethodnim saopćenjima da će promjene biti suptilne.

Električni Range Rover

Fokus u posljednjoj fazi testiranja, prije nego što se električni Range Rover nađe na tržištu kasnije sljedeće godine, jeste na optimizaciji mjenjača, električnih motora i elektronike u ekstremnim uslovima.

Također, iz kompanije su otkrili da je korišten novi softver kako bi se precizno mjerilo na kojem točku je koliko proklizavanje - reakcija na trenje za svaki točak je od 100 pa sve do jedne milisekunde, navode oni.

Ostalih posebnih detalja nema, osim što se od ranije zna da će biti korištena 800V infrastruktura punjenja, i da će performanse biti "uporedive" s postojećom V8 verzijom, koja ima 523 KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije