Citroen predstavio novi gradski SUV: C3 Aircross je prvi u klasi koji posjeduje ovu mogućnost

1
Radiosarajevo.ba
Citroen predstavio novi gradski SUV: C3 Aircross je prvi u klasi koji posjeduje ovu mogućnost
Foto: Citroën / Citroen C3 AirCross

Citroën je otkrio prve fotografije nove generacije Svog malog SUV-a, novog C3 Aircrossa koji se temelji na istoj platformi kao i novi C3, ali i nova Opel Frontera koja je proporcijama vrlo slična, a po tehnici praktično identična novom C3 Aircrossu.

Novi model dug je 4,39 metara i nudi više osjetno više prostora u unutrašnjosti od novog C3, ali i od (još) aktualnog "starog" C3 Aircrossa. Za usporedbu novi C3 dug je samo 401 cm. Citroën se također hvali dugim međuosovinskim razmakom, za koji tvrdi da je najveći u svojoj kategoriji.

To omogućuje više prostora za noge putnika odzada, ali i posebnu mogućnost ugradnje trećeg reda sjedišta što do sada nismo imali u nekom SUV-u B-segmenta. Treći red sjedišta se sastoji od dva sklopiva sjedišta, ali jasno je da ona u ovako malom SUV-u ne bi trebala nuditi previše prostora.

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Što se izgleda tiče, novi C3 Aircross preuzima Citroënov novi dizajnerski jezik koji karakterizira i novi C3. Njegov snažno okomiti prednji dio ponosno nosi novi Citroënov logo i preuzima karakterističan svjetlosni potpis. Tu je i očekivana dvobojna karoserija, te kontrastni detalji na karoseriji koji se mogu kombinovati za više individualizacije. Ukupno gledano, automobil izgleda dosta robusnije od malog C3, ali opet, vrlo mu sliči.

Platformu novog auta već smo upoznali u C3 i Fronteri, pa znamo da podržava električni pogon, benzinske motore i hibridne verzije. Tako bi u ponudi trebao biti C3 Aircross s klasičnim motorom s unutrašnjim izgaranjem i 101 KS i hibridna varijanta sa 136 KS kao i potpuno električni pogon sa 156 KS.

Citroen C3 AirCross

Kao i mali C3, novi C3 Aircross udobnost će staviti na prvo mjesto i, prema Citroënu, imat će sve funkcije i tehnologije koje očekuju mušterije u ovom segmentu. Dodatne informacije o novom C3 Aircrossu bit će objavljene tokom ljeta, a na tržište bi trebao do kraja godine, javlja Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije