Predstavljen novi kompaktni električni MG4: Poćetna cijena kreće se od 65.000 KM

0
Radiosarajevo.ba
Predstavljen novi kompaktni električni MG4:  Poćetna cijena kreće se od 65.000 KM
Foto: Autonet.hr / Novi MG Motor

Marka MG Motor već je nekoliko mjeseci i na Balkanskom tržištu. Sjedište firme je u Zagrebu, a pokrivaju cijeli Balkan.

Tu se misli na tržište Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Albanije.

Prilikom uvođenja nove marke predstavljanje je bilo u Rovinju. Sada je na red stiglo predstavljanje novog modela u proizvodnoj paleti, a koje je organizirano u Sloveniji, na Bledu. Bili su tu novinari iz Slovenije, Hrvatske, ali i BiH. Riječ je o modelu MG4, novom modelu u ponudi električnih vozila.

ViK objavio spisak: Mogući prekidi u vodosnabdijevanju u ovim sarajevskim ulicama

ViK objavio spisak: Mogući prekidi u vodosnabdijevanju u ovim sarajevskim ulicama

Riječ je o pripadniku vrlo popularnog C segmenta vozila, a od kojeg se jako puno očekuje. Koliko su sigurni u njegov uspjeh jako puno govori izjava na njegovom predstavljanju. Naime, smatraju kako će njime sahraniti konkurenciju. Naravno, tržište će pokazati što misli o tome, prenosi Autonet.

Odvažan dizajn

Model je to koji donosi dosta neobičniji dizajn u odnosu na dosadašnje MG Motor automobile. Izgled je odvažan i u neku ruku ekstravagantan. Meni se sviđa ta posebnost. Unutrašnjost je jednostavna, solidno prostrana i dobrog izgleda i kvalitete. Dvokraki upravljač dobro leži u rukama, a moguće je personalizirati funkcije kojima se upravlja putem prekidača na istome. Ispred vozača je 7-inčna digitalna instrumenta ploča dok je na središnjem dijelu i 10,25-inčni zaslon infotainment sustava.

Fantastičan spoj udobnosti i elegancije: Pogledajte kako izgleda novi Maserati GranTurismo

Fantastičan spoj udobnosti i elegancije: Pogledajte kako izgleda novi Maserati GranTurismo

MG4 nastao je na inovativnoj novoj modularnoj skalabilnoj platformi. Upravo bi ona trebala otvoriti put sljedećoj generaciji potpuno električnih MG modela u raznim karoserijskim izvedbama. Dizajn i smještaj baterije osigurava raspodjelu težine 50:50 i nisko težište, uz konfiguraciju pogona na zadnje točkove. Dizajnirana je za maksimalnu učinkovitost baterije i unutarnjeg prostora. Omogućuje integraciju s budućim tehnologijama, uključujući sustave zamjene baterija, a može podržavati pogonske sklopove s pogonom na sve točkove.

Tri razine opreme

Model MG4 dolazi uz LED svjetla, a verzije Comfort i Luxury uključuju MG-ov inovativni sustav aktivnih rešetki (Active Grille Shutter System – AGS). On regulira protok zraka u skladu sa zahtjevima vozila i povećava učinkovitost električnog vozila, posebno pri većim brzinama. Nudi se izbor od 5 načina vožnje za optimizaciju u različitim uvjetima vožnje. Kupci mogu birati između 7 boja karoserije. Luxury verzije dolaze u kombinaciji s crnim krovom i prepoznatljivim poprečnim dizajnom svjetlosnih traka na vratima prtljažnika. Kad smo već kod prtljažnika, spomenimo kako je osnovna zapremnina 363 litre, a što se preklapanjem naslona zadnjih sjedala dolazi do 1.177 litara.

Novi MG Motor
Foto: Autonet.hr: Novi MG Motor

MG Pilot standardno je uključen u sve MG4 modele i predstavlja sveobuhvatan paket sigurnosne opreme. Između ostalog tu su aktivno kočenje u nuždi s otkrivanjem pješaka i bicikala, adaptivni tempomat, pomoć pri vožnji u prometnim gužvama kao i inteligentna pomoć za ograničenje brzine s prepoznavanjem prometnih znakova.

Nadalje, tu je pomoć pri zadržavanju u traci (LKA) sa sustavom upozorenja o napuštanju trake, upozorenje za pozornost/budnost vozača te inteligentna pomoć pri paljenju dugih svjetala. Pored toga, verzija Luxury donosi i upozorenje u slučaju otvaranja vrata pri nailasku vozila, upozorenje na poprečni promet straga, otkrivanje vozila u mrtvom kutu te pomoći pri promjeni vozne trake.

Sedam godina jamstva

iSMART sustav integrira komunikaciju automobila, interneta i korisnika, sada s glasovnom aktivacijom i značajkama upravljanja na daljinu. Luxury verzije imaju satelitsku navigaciju, kameru za parkiranje od 360° kao i grijana prednjih sjedišta i grijani upravljač. Tu je i podesiva podnica prtljažnika, bežično punjenje telefona, Bluetooth ključ putem iSMART aplikacije i unutarnje osvrtno ogledalo s automatskim zatamnjivanjem.

Novi MG Motor
Foto: Autonet.hr: Novi MG Motor

Presvlake od crne tkanine dolaze na verzijama Standard i Comfort odnosno eko kože s umetcima od tkanine na verziji Luxury. Audio sustav s 4 zvučnika s Apple CarPlay i Android Auto je dio standardne opreme. One je nadograđenim 3D sustavom sa 6 zvučnika na verziji Luxury. MG4 ima standardno tvorničko jamstvo od 7 godina/150.000 km koje predstavlja jedno od najdužih potpuno prenosivih jamstava u svojoj klasi.

U MG Motoru očekuju izvrsne prodajne rezultate, a u čemu bi jednu od ključnih uloga trebala odigrati cijena. MG4 kreće od iznimno konkurentnih 65.325 KM za Standard model Snažniji i bolje opremljeniji Comfort stoji 74 hiljade KM, dok okruglih 78 hiljada maraka stoji Luxury model. Već se radi na proširenju ponude, a koje bi trebalo donijeti i model s pogonom na sva četiri kotača, ali i bateriju još većeg kapaciteta koji bi trebao imati domet od 650 kilometara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije