Paparazzi otkrili novu Škodu Octaviju: Unutrašnjost krije veliko iznenađenje

J. M.
Paparazzi otkrili novu Škodu Octaviju: Unutrašnjost krije veliko iznenađenje

Portal Motor1.com objavio je fotografije nove generacije Škode Octavije tokom testnih vožnji prototipa karavanske Combi izvedbe.

Ako je suditi po ovim slikama, Octavia ponovo dobiva jednodijelne farove, dok stražnja svjetla idu do poklopca prtljažnika, čineći automobil vizualno širim.

2020-skoda-octavia-combi_02.jpg - undefined

Foto: Motor 1

Iznenađenje: Sudeći po fotografijama unutrašnjosti, treća generacija Octavije dobit će novi upravljač s dva kraka! Također se može vidjeti i digitalna instrument tabla, kanali za zrak smješteni su malo niže u odnosu na aktuelnu verziju, a iznad je veliki info-zaslon osjetljiv na dodir.

2020-skoda-octavia-combi_03.jpg - undefined

Foto: Motor 1

Pored toga, nova Octavia izgubit će tradicionalnu polugu ručne kočnice koja će sada biti zamijenjena električnom. Nešto ranije paparazzi su na autoputu snimili i limuzinsku izvedbu Octavije u testnoj vožnji.

2020-skoda-octavia-04.jpg - undefined

Foto: auto.cz

Kao i dosad, pored limuzinske i karavanske izvedbe bit će dostupne i posebne verzije - sportska Octavia RS, Octavia 4x4 s pogonom na sve točkove, Octavia Scout s povećanim klirensom... 

Kako piše Motor1.com, premijeru nove generacije Octavije moguće je očekivati u novembru ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije