Ovo je nasljednik Lamborghini Huracana: Posjeduje nevjerovatnu snagu, više od 900 ks

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je nasljednik Lamborghini Huracana: Posjeduje nevjerovatnu snagu, više od 900 ks
Foto: Lamborghini / Lamborghini Huracan

Nasljednik Lamborghinija Huracana, neimenovani model trenutno poznat samo po internom kodnom imenu 634 bit će veoma moćan.

Već smo ranije saznali da novi twin-turbo V8 motor ima 800 konjskih snaga, ali Huracanova zamjena će biti hibrid. To znači da će još malo snage dolaziti iz električnih motora, a šef Lamborghinija, Stephan Winkelmann sada je nagovijestio kombinovanu snagu od preko 900 KS.

Izvršni direktor nedavno je objavio svojevrsni teaser za 634 na LinkedInu, gdje je otkrio ukupnu snagu sistema s kombinacijom benzinskog motora i električnih motora. Nažalost, osim toga nije podijelio neke druge važne detalje.

Palestinski pjesnik stigao na Bookstan: Rat u Gazi već se desio u Bosni i Hercegovini!

Palestinski pjesnik stigao na Bookstan: Rat u Gazi već se desio u Bosni i Hercegovini!

Winkelmannova objava dolazi samo nekoliko sedmica nakon zvanične objave Lamborghinija o novom V8 motoru. On ima četiri litre obujma i dva turbo punjača te razvija 800 ks, pritom se vrteći do vrtoglavih 10.000 obrtaja u minuti. Najveća snaga razvija se između 9.000 i 9.750 okretaja, s 730 Nm maksimalnog obrtaja između 4.000 i 7.000 okretaja u minuti.

O hibridnom dijelu novog Lamborghinija još nema toliko detalja. Znamo da će to biti sistem s tri električna motora, od kojih će jedan biti ugrađen između motora i prijenosa. Detalji za druga dva motora nisu poznati, iako možemo pretpostaviti da će biti postavljeni na prednje kotače. Nasljednik Huracana debitirat će u augustu, javlja Jutarnji.hr.

V8 motor

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije