Nova generacija: Snimljen produženi Land Rover Defender 130

0
Radiosarajevo.ba
Nova generacija: Snimljen produženi Land Rover Defender 130
Foto: autocar.co.uk / Land Rover Defender 130

Land Rover je još ranije najavio da će nova generacija Defendera dobiti još jednu verziju, a sada kao potvrda stižu i špijunske slike maskiranog test primerka.

Tačnije, sljedeće godine na tržište stiže Defender 130 sa do osam sjedišta, a kako se očekuje glavna tržišta za ovu verziju biće SAD, Kina i Bliski istok, piše autoblog.rs.

Neke informacije kažu da je Defender 130 za 342 mm duži od Defendera 110, što znači da ima 5100 mm.

Test primjerak navodno ima mild-hybrid 3,0 litarski šestocilindarski benzinac (u modelu Discovery raspolaže sa 355KS), ali Defender 130 bi trebalo da dobije i druge benzinske i dizelske motore, kao i P300e PHEV opciju.

Land Rover Defender 130 - undefined

Foto: autocar.co.uk: Land Rover Defender 130

Sem toga, u Land Roveru razmatraju i pick-up izdanje novog Defendera. Ako se zaista pojavi, Defender pick-up bi trebalo da bude ponuđen kupcima za nekoliko godina, a biće napravljen na bazi novog Defendera 110.

U ponudi će po svemu sudeći biti single cab i double cab verzije, dok će se u gami naći motori poznati iz standardnog Defendera. Defender pick-up bi trebalo da se nudi u širokoj gami, od veoma spartanskih varijanti pa sve do luksuzne verzije.

Glavna tržišta za Defender pick-up bi trebalo da budu Europa i Sjeverna Amerika, naravno ako se ovakav model zaista i pojavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije