Mlada Boleslav: Počela proizvodnja Škode Scale, objavljena cijena u Češkoj

J. M.
Mlada Boleslav: Počela proizvodnja Škode Scale, objavljena cijena u Češkoj
S proizvodnih traka fabrike u Mladá Boleslavi u četvrtak je izašla prva Škoda Scala. Kompaktni automobil, nasljednik Škoda Rapid Spacebacka, je prvi model marke koji se temelji na MQB A0 platformi Volkswagen grupe.

Dužina od 4362 mm, visinom od 1471 mm i širina 1793 mm, Škoda Scala ulazi u Golf-klasu, a osnovnom zapreminom prtljažnika od 467-1410 litara čak nadmašuje rivale.

Prodaja vozila počinje u drugom kvartalu godine, a zanimljivo je pogledati cijenu u Češkoj, na tržištu na kojem za Škodina vozila treba platiti iznos sličan kao u BiH.

Bazni model – Škoda Scala 1.0 TSI Ambition – pokretan 1,0 litarskim 3-cilindričnim turbobenzincem (115 KS), u kombinaciji s 6-stepenim manuelnim mjenjačem košta 394.900 čeških kruna, odnosno nešto manje od 30 hiljada maraka.

U osnovnoj opremi nalaze se, između ostalog, manuelni klima uređaj, Maxi DOT displej, Infotaiment audio sistem Swing s 6,5-inčnim zaslonom i četiri zvučnika, vozačevo sjedište podesivo po visini, LED farovi i LED zadnja svjetla, Lane Assist sistem upozorenja na napuštanje trake, kočenje za slučaj opasnosti, šest zračnih jastuka…

Na našem tržištu može se očekivati i niža cijena pogotovo ako na početku prodaje bude dostupna i slabija verzija motora 1.0 TSI, ona koja razvija 95 KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije