Mercedes obnovio EQS model: Vratili su jedan detalj koji će oduševiti mnoge

0
Radiosarajevo.ba
Mercedes obnovio EQS model: Vratili su jedan detalj koji će oduševiti mnoge
Foto: Mercedes / Mercedes EQS

Mercedes se redizajnom svog najimpresivnijeg električnog automobila vraća tradiciji. EQS će dobiti tradicionalnu zvijezdu na prednjoj haubi, a umjesto crne sjajne maske na prednjem dijelu će biti nešto slično tradicionalnoj klasičnoj maski Mercedesa.

Osim ovih dizajnerskih vijesti, najveća novost uz redizajn EQS-a je i povećani domet.

Kao što se i očekivalo, Mercedes EQS će dobiti bateriju od 118 kWh iz EQS SUV-a umjesto baterije od 108 kWh koja se ranije koristila. Time se povećava maksimalni domet modela EQS 450 4Matic sa 717 na 799 kilometara. Verzija s najvećim dometom, EQS 450+, čak prelazi granicu od 800 kilometara, odnosno ima povećanje dosega sa 683 na 822 kilometra.

Vlada FBiH: Za unapređenje socijalne zaštite u Federaciji BiH iz budžeta više od 26.300.000 KM

Vlada FBiH: Za unapređenje socijalne zaštite u Federaciji BiH iz budžeta više od 26.300.000 KM

Iznenađujuće, EQS će ponovno imati Mercedesovu zvijezdu na haubi. Electric Art Line verzija sada ima novu masku s horizontalnim kromiranim elementima koji također izgledaju dosta tradicionalno.

Tu su i mnoga druga tehnička poboljšanja. Kapacitet vuče je povećan sa 750 na 1.700 kilograma. Tu je i nova funkcija kočnica: budući da električni auti rjeđe koće s pomoću klasičnih kočnica, postoji opasnost od pojavljivanja hrđe na diskovima. Zato će se kočnice povremeno automatski aktivirati kako bi diskove držale čistima.

Mercedes EQS

Novost je i Rear Comfort Package Plus s direktorskim zadnjim sjedištima i osloncem za noge na desnom sjedištu. Paket uključuje i sklopivo suvozačevo sjedište, podesive zadnje naslone, grijanje zadnjih sjedišta i podešavanje njegove dubine.

Novi EQS moći će se naručiti od 25. aprila 2024. u Njemačkoj, a tu će automobil koštati od 109.551 eura (više od 214 hiljada KM), javlja Jutarnji.hr.

Mercedes EQS

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije