Mercedes konačno najavio datum premijere novog C63

0
Radiosarajevo.ba
Mercedes konačno najavio datum premijere novog C63
Foto: Facebook / Mercedes-AMG C63

Mercedes-AMG je konačno najavio debi novog C63 koji će stići 21. septembra.

Suparnik M3 mijenja V8 iz prethodne generacije za snažniju plug-in hibridnu postavu i dobiva nadimak E Performance.

Video teaser koji je objavljen na Instagramu prikazuje srebrni C63 iz različitih uglova, otkrivajući nekoliko detalja dizajna uključujući bočne škrge, LED rasvjetne jedinice, aluminijske naplatke u stilu AMG-a i stražnji spojler od karbonskih vlakana.

Danas hitna sjednica Skupštine KS sa samo jednom tačkom dnevnog reda

Danas hitna sjednica Skupštine KS sa samo jednom tačkom dnevnog reda

Istina je da smo već vidjeli većinu agresivnog bodykita C63, jer je AMG prije nekoliko mjeseci u Goodwoodu izložio lagano kamuflirani prototip. Taj je bio zamotan u posebnu livreju koja je malo skrivala dizajn limuzine usmjerene na performanse, uključujući dodatne dijelove iz Affalterbacha, prenosi Autoklub.

Mercedes-AMG C63
Foto: Facebook: Mercedes-AMG C63

U usporedbi s manje snažnim Mercedesom AMG C43 4Matic, C63 dobiva malo više sportske usisnike prednjeg branike, jedinstvene bočne škrge s natpisom "turbo", istaknutiji stražnji spojler i veće četverostruke ispušne cijevi u obliku pravokutnika. Perjanica performansi asortimana C-klase bit će dostupna u limuzinskoj i karavan izvedbi.

Ipak, važnije promjene skrivene su ispod karoserije. Potvrđeno je da će novi C63 biti opremljen plug-in hibridnim pogonskim sklopom koji će proizvoditi kombiniranih 670 KS (500 kW) i 750 Nm okretnog momenta, što je puno više od 510 KS (380 kW) svog prethodnika s twin-turbo V8 pogonom.

Ove vodeće brojke u klasi bit će postignute zahvaljujući 2,0-litrenom četverocilindričnom motoru s 48V blagim hibridnim sustavom i električnim turbo motorom koji proizvodi 470 KS (350 kW), plus stražnji električni motor koji pridonosi još 201 KS (150 kW) na stražnje kotače.

Mercedes-AMG C63
Foto: Facebook: Mercedes-AMG C63

Model će se standardno isporučivati ​​sa sistemom pogona na sva četiri kotača 4Matic+ koji je pogodan za driftanje i automatskim mjenjačem s devet stupnjeva prijenosa.

Sutra, 21. septembra, ćemo saznati još više o novom C63 E Performanceu, uključujući dugo očekivane brojke performansi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije