Slučaj u SAD / Kao u filmovima: Policija otkrila Mercedes sa rotirajućim tablicama

22. 05. 2022. u 18:11:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Policija je zaplijenila Mercedes C-klase s posebnim dodatkom kakav smo dosad mogli vidjeti samo u filmovima o najtajnijem agentu na svijetu 007 - Jamesu Bondu.

Naime, policija je stigla na jednu dojavu građana o provali te sumnjivom automobilu u susjedstvu u gradu Irvineu u Kaliforniji.

Bijeli Mercedes bio je toliko "poseban" da su ga policajci snimili i postavili video na Facebook stranicu stanice.

Onog što su otkrili u Mercedesu ne bi se posramile ni tajne službe, ni Q ni 007 - naime, kao su naveli na Facebook profilu, automobil je bio opremljen posebnim rotirajućim mehanizmom koji je pritiskom na tipku mehanički okretao registarsku pločicu.

U videu možemo vidjeti donji dio okvira registarske pločice kao se odmiče i okreće kako bi se pojavila druga strana s drugom registarskom pločicom.

Ko zna koliko dugo je vlasnik, osumnjičenik za provalu odolijevao kaznama za prekršaje u saobraćaju ili potjerama u kojima bi se vozilo tražilo prema oznakama na registarskoj pločici koristeći "uradi sam" mehanizam.

Međutim, nakon dojave o provali dvije su osobe uhapšene prema opisu automobila, pa je donekle bila greška vlasnika što je stavio tako upečatljive, prepoznatljive alu felge na automobil.

No to nije sve, u automobilu je pronađen i poseban uređaj za brzo vađenje goriva iz drugih automobila koji ga pretače direktno u spremnik Mercedesa.

Očito cijena goriva od 6,1 dolara po galonu (3,78 litara) na današnji dan postaje sve nesnošljivija i Amerikancima. Pronađen je i alat za provale, ukradena druga imovina i dokazi o krađi identiteta.

Dvoje osumnjičenih iz Garden Grovea uhapšeni su i optuženi za provalu vozila, krađu vozila, krađu identiteta, posjedovanje ukradene imovine i posjedovanje alata za provalu, piše Jutarnji.hr.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)