Manji od Captura: Renault priprema novi kompaktni crossover

J. M.
Manji od Captura: Renault priprema novi kompaktni crossover

Još prošle godine pojavile su se najave da Renault priprema novi niskobudžetni crossover radne oznake HBC. Na društvenim mrežama sada su se pojavili renderi kako bi budući mini-SUV trebao izgledati.

Kompjutersku vizualizaciju automobila napravili su dizajneri uzevši u obzir špijunske fotografije kamufliranog crossovera iz prošle godine.

Novi Renault HBC razvijen je na nadograđenoj platformi CMF-A kompaktnog crossovera Triber, konstruiranog za indijsko i okolna azijska tržišta.

I HBC je prevashodno namijenjen rastućem indijskom tržištu, što pokazuje dužina od nepuna četiri metra, sve kako bi se uklopio u povlaštenu poreznu stopu. To znači da je 20-ak centimetara kraći od nama poznatog Renault Captura.

Pod haubom novog modela bit će ugrađen 1,0 litarski 3-cilindrični turbobenzinac koji će snagu od 95 "konja" prenositi na prednje točkove uz pomoć 5-stepenog ručnog mjenjača ili automatika.

Promocija novog crossovera Renaulta bit će održana u februaru na sajmu Auto Expo u New Delhiju, a prodaja počinje sredinom godine. O cijeni još nema informacija, no vjerovatno će novajlija biti malo skuplji od Tribera koji startuje na 13.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije