Iz turskog Izmita u Europu: Hyundai osvježio gradski i10

Radiosarajevo.ba
Iz turskog Izmita u Europu: Hyundai osvježio gradski i10
/ Foto: Hyundai
Na predstojećem sajmu automobila u Parizu (1-16. oktobra) Hyundai će predstaviti redizajnirani i10.

Južnokorejski gradski automobil dobio je novo “lice”, s kaskadnim grilom hladnjaka i okruglim LED dnevnim svjetlima. Na zadnjem dijelu postavljene su okrugle maglenke, dok su na bokovima novodizajnirane ukrasne lajsne.

Paleta motora Hyunaija i10 nije mijenjana: I dalje su u ponudi poznati benzinci zapremine 1,0 i 1,2 litra (slabiji razvija 67, jači 87 KS), spregnuti s manuelnim 5-stepenim ili opcionim 4-brzinskim automatskim mjenjačem.

Također, moći će se naručiti i štedljiva verzija i10 blue 1.0 (start-stop sistem) te varijanta s pogonom na tečni gas i10 LPG.

U popis opreme uvrštena je multifunkcionalna kamera na vjetrobranskom staklu koja daje neophodne informacije sistemu upozorenja na udes i asistentu držanja trake u vožnji.

Hyundai je u i10 integrirao najnoviji infotainment sistem s 7-colskim zaslonom osjetljivim na dodir (navigacija, smartphone…).

Hyundai i10 je Korejac s europskim korijenima: Razvijen je u njemačkom Rüsselsheimu, a proizvodi se u turskom Izmitu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije