Indian Challenger: Fantastični motocikl slavnog imena napada Harley-Davidson

J. M.
Indian Challenger: Fantastični motocikl slavnog imena napada Harley-Davidson

Ljubitelji dvotočkaša znaju šta u svijetu motocikala znači Indian Motorcycle. Jedan od najstarijih proizvođača motocikala, vječiti rival poznatijeg Harley-Davidsona, proglasio je bankrot 1953. godine.

Međutim, nepunih šest decenija kasnije (2011), Polaris Industries kupila je prava na ime Indian, a uskoro predstravila liniju modernih cruisera koji su napali Harley-Davidson.

indian_challenger_006.jpg - undefined

Foto: Indian Motorcycle

Na predstojećem sajmu motocikala EICMA, koji će se početkom novembra održati u Milanu, slavna američka kompanija će predstaviti model Challenger.

Indian Challenger je cruiser klasičnog izgleda koji je nakrcan je modernom tehnologijom: Serijski dolaze LED svjetla, paljenje bez ključa, tempomat, tri vozna moda, podesivi zračni otvori, ABS, kontrola trakcija, "Drag Torque Control", Infotainment sistem sa 7-inčnim touchscreen zaslonom, Bluetooth i USB konekcija…

indian_challenger_003.jpg - undefined

Foto: Indian Motorcycle

Pogon je tipični američki: Tečno hlađeni 1,77 litarski V-Twins razvija 122 KS i najviši obrtni moment 178 Nm, a spregnut je s 6-stepenim mjenjačem.

Indian podiže ljestvicu ne samo u pogledu performansi, već i cijenom: Za Challenger treba izdvojiti čak 30.890 eura, a isporuka počinje u januaru. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije