Novi crossover / Grandland X: Treći model Opelove X-porodice

20. 04. 2017. u 14:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nastavlja se modelska ofanziva Opela u crossover segmentu. Nakon Crosslanda i Mokke sa sufiksom X u oznaci, na predstojećem sajmu u Frankfurtu svjetlo dana ugledat će i treći model X-porodice: Grandland X.

Dužinom od 4477 milimetara Opel Grandland X spada u kompaktne crossovere. Na prednjem dijelu dominira velika rešetka hladnjaka s Opelovom "munjom" u sredini. Zadnji dio pomalo podsjeća na novu Astru s kojom Grandland X dijeli dosta mehaničkih komponenti.

Na popisu serijske i dodatne opreme nalaze se brojni asistent i komforni sistemi, poput adaptivnog regulatora brzine s prepoznavanjem pješaka i kočenja u slučaju opasnosti, upozorenja na umor, automatskog parking asistenta i kamere s uglom snimanja do 360 stepeni, ergonomskih AGR sjedišta, grijanja upravljača i sjedišta, LED dnevnih svjetala...

Infotainment uključuje Intelli-Link kompatibilan s sistemima Android Auto i Apple Car-Play. Za voznu dinamiku brine opciona kontrola trakcije Grip Control u kombinaciji s M&S gumama. Međuosovinski razmak od 2675 milimetara donosi dosta prostora u kabini, ali i prtljažniku zapremine 514-1652 litra.

Još je neizvjesno koliko novca će potencijalni kupci trebati izdvojiti, no postoje određene indicije kako će cijena Grandlanda X biti u nivou rođaka iz koncerna - Peugeota 3008.

NEMA KOMENTARA