Genijalni koncept: Moderna interpretacija brako kamp prikolice

J. M.
Genijalni koncept: Moderna interpretacija brako kamp prikolice
Nostalgičari se rado prisjećaju brako kamp prikolica na rasklapanje koje su nudile ugođaj kampiranuja na granici između pravih kampera i šatora.

Sada iz Francuske dolazi moderna interpretacija kamp prikolice na razvlačenje koja će svjetsku premijeru doživjeti na predstojećem sajmu karavana u Düsseldorfu.

Kamp prikolica Beau-Er 3X ima kompaktne dimenzije, širinu svega 1,85 metara, dok se transportuje prikačena na kuku automobila.

beau-on_02.jpg - undefined

Foto: Beau-Er

A kada se pronađe mjesto za odmor, jednostavnim pritiskom na dugme, prikolica se produži tri puta pa nastaje prostor dužine, zapravo širine pet metara! Otud i sufiks 3X u oznaci.

Proces odvajanja izoliranih vanjskih ljuski od recikliranog poliestera traje 30-ak sekundi.

U pokretnom prostoru nalaze se kreveti na izvlačenje, ostava, ormari, dok centralni dio nosi kuhinju s štednjakom i sudoperom te toalet s tušem.

beau-on_03.jpg - undefined

Foto: Beau-Er

Nekonvencionalna kamp prikolica težine 1,2 tone košta oko 25 hiljada eura.

Francuski proizvođač najavljuje za narednu godinu najavljuje i 10 hiljada eura skuplju verziju 3X+ koja će imati širinu zatvorenog prostora dva metra, odnosno šest metara nakon proširenja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije