Ford MegaBox: Prtljažnik nove Pume može se praktično iskoristiti

Radiosarajevo.ba
Ford MegaBox: Prtljažnik nove Pume može se praktično iskoristiti

Oni nas štite i prate, najbolji su i najodaniji prijatelji. O psima je riječ. U Fordu su odlučili dati doprinos bliskoj vezi ljudi i njihovih kućnih ljubimaca.

Povodom Međunarodnog dana pasa Ford je pokazao mobilni pseći salon u MegaBox pretincu prtljažnika nove Pume. Pogledajte kako se kućni ljubimac može praktično okupati u novom Fordovom crossover.

Ali, Ford MegaBox, fleksibilni upotrebljivi podni pretinac zapremine do 80 litara, može se iskoristiti na još mnogo načina. Kada se u potpunosti iskoristi visina utovara, nova Puma može nositi i dvije uspravne golf torbe. 

U isto vrijeme, Ford MegaBox je idealan za prljavu sportsku opremu ili čizme, jer je u potpunosti obložen plastikom i ima čep za odvod. To olakšava čišćenje Ford MegaBoxa nakon upotrebe vodom, koja se nakon toga lako isušuje.

ford_mega_box.jpg - undefined

Foto: Ford

Podsjetimo, Puma je SUV crossover koji na tržište dolazi početkom naredne godine iz Fordove fabrike u Rumuniji. Kompaktni automobil dužine 4,19 metara i visine 1,54 metra, postavljen na modificiranu platformu Fieste, a može se pohvaliti prtljažnikom zapremine do 456 litara.

Ford Puma: Otkriven kompaktni crossover koji je ponio ime nekadašnjeg malog coupea

U paleti motora nalaze se 1,0 litarski turbobenzinac EcoBoost (125 KS), potom 1,5 litarski turbodizelaš EcoBlue iste snage, te hibridna verzija snage 155 "konja".

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije