Ferrari otvara fabriku električnih vozila

0
Radiosarajevo.ba
Ferrari otvara fabriku električnih vozila
Foto: Ferrari / Novitet u Ferrariju

Izvršni direktor Ferarija Benedetto Vigna najavio je da će nova fabrika vozila sljedeće generacije ovog luksuznog proizvođača automobila biti otvorena u junu 2024.

Fabrika na lokaciji u Maranelu, na sjeveru Italije, "bit će spremna u junu 2024.", dvije godine nakon početka izgradnje, rekao je Vigna u intervjuu tokom Blumbergovog Foruma za tržišta kapitala u Italiji. 

Takozvana elektronska zgrada imat će montažne trake sa fleksibilnošću izrade električnih i neelektričnih automobila, dodao je on.

Premijer liga BiH: Željezničar s novim stručnim štabom traži bodove spasa

Premijer liga BiH: Željezničar s novim stručnim štabom traži bodove spasa

Predviđeno je da će modeli koji koriste samo baterije kao i hibridni plug-in modeli dominirati u portfoliju kompanije u drugoj polovini decenije, dok će hibridni automobili činiti 35 posto isporuka tokom prvog kvartala. 

Prelazak Ferarija na elektrifikaciju napredovao je sporije od rivala, a proizvođač luksuznih superautomobila preduzima pažljive korake da zadrži klijentelu koja kupuje motore sa unutrašnjim sagorijevanjem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije