Ferrari 488 Pista Spider inspiriran kultnim modelom 250 GTO Stirlinga Mossa

0
Radiosarajevo.ba
Ferrari 488 Pista Spider inspiriran kultnim modelom 250 GTO Stirlinga Mossa
Foto: Instagram / Ferrari / Ferrari 488 Pista Spider

Ferrari 488 Pista Spider jedan je od najboljih superautomobila proizvođača automobila i iako je svaki primjerak poseban, ovaj je više od toga.

Pri stvaranji je prošao kroz cijeli Ferrarijev program "Tailor Made", sa specifikacijom inspiriranom Ferrarijem 250 GTO koji je napravljen za pokojnog Sir Stirlinga Mossa.

Taj 250 GTO ima broj šasije 3505GT i takmičio se u 24 sata LeMansa davne 1962. godine. Prodan je 2012. na aukciji za 35 miliona dolara (62,34 miliona KM), čime je postao najskuplji automobil ikad prodan na aukciji, prenosi Jutarnji list.

Umrla Fatima, majka lijepe Jasmine, bosanske vile koja je skočila u herojsku smrt

Umrla Fatima, majka lijepe Jasmine, bosanske vile koja je skočila u herojsku smrt

Poput Mossovog 250 GTO-a, ovaj 488 Pista Spider je dovršen u jedinstvenoj nijansi menta zelene boje nazvanoj "Verde Pallido" i razlikuje se od uobičajenih boja koje možete vidjeti na standardnim jurilicama iz Maranella.

Osim jedinstvene sheme boja, superautomobil ima motive s brojem 15 na vratima i haubi, kao što je imao i Mossov 250 GTO.

Na drugim mjestima, ovaj upečatljivi 488 sjedi na setu srebrnih naplataka, a ispod su crvene kočione čeljusti.

Različiti dijelovi automobila obrađeni su karbonskim vlaknima, uključujući prednji razdjelnik, bočne pragove, bočne usisnike zraka i stražnji difuzor.

Unutrašnjost automobila također je vrlo upečatljiva. Izdvajaju ga crvena sjedala od alcantare, a između njih nalazi se i mala značka koja daje do znanja da je riječ o "Tailor Made" primjerku.

Ferrari 488 Pista Spider - undefined

Foto: Instagram / Ferrari: Ferrari 488 Pista Spider

Razni elementi kabine također su izrađeni od karbonskih vlakana, uključujući i bočne pragove s istom značkom i tekstom "Inspired by 250 GTO Made for Stirling Moss".

Nepoznato je koliko je vlasnik platio za automobil, ali očito nije bio jeftin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije