Elon Musk predstavio novi kamionet: Kao da je stigao iz 3019. godine

Radiosarajevo.ba
Elon Musk predstavio novi kamionet: Kao da je stigao iz 3019. godine
PrtScr / Cybertruck

Cybertruck je konačno predstavljen i definitivno ništa slično do sada nismo vidjeli, osim možda u sc-fi filmovima ili igricama.

Osnivač Tesle Elon Musk predstavio je dugoočekivani kamionet u Kaliforniji.

Kabina noviteta iz Tesle izgleda kao da je iz jednog komada, a napravljena je od legure nehrđajućeg čelika, istog metala koji se koristi za raketa iz SpaceX programa, kazao je Musk.

Prema njegovim riječima, mnogo su vremena posvetili bezbjednosti, a da bi to demonstrirali izašao je čovjek sa macolom na binu koji je udarao od vrata novog vozila na kojem poslije udaraca nije bilo nikakvog oštećenja. 

Musk je na prezentaciji tvrdio da su stakla njegovog novog projekta neprobojna, ali nešto je krenulo po zlu na prezentaciji, pa su stakla pukla prilikom demonstracije.

Sposobnosti ovog vozila su nevjerovatne, barem tako tvrdi Musk. On je kazao da je njihov kamionet jači od Forda F-150, ali i da je bolji od sportskog automobila kao što je Porsche 911.

Cijena je nešto čime su se pohvalili iz ove kompanije, naime osnovna verzija je nešto viša od 39 hiljada dolara, a najviša je nepunih 70 hiljada dolara- 

Proizvodnja bi trebala da počne 2021. godine.

Pogledajte kako je bilo na prezentaciji i kako izgleda novo čudo iz Tesle.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije