Dogodine stiže nova Škoda Superb s Euro7 dizelašima i benzincima. Ovako bi mogla izgledati

2
Radiosarajevo.ba
Dogodine stiže nova Škoda Superb s Euro7 dizelašima i benzincima. Ovako bi mogla izgledati
Foto: Kolesa.ru / Render Škoda Superb 2023.

U moru SUV modela i crossovera u Europi još uvijek ima dovoljno kupaca koji su zainteresirani za karavane. Tako pokazuju istraživanja, a od Škode u idućem razdoblju možemo očekivati atraktivne modele koji će imati i karavan verzije - Octaviju i Superb.

Upravo se predstavljanje novog Superba očekuje iduće godine, a renderi portala Kolesa.ru pokazuju kako bi mogao izgledati.

Nema tu puno stilskih izmjena ili novog dizajnerskog potpisa, a prednja strana razlikovati samo minimalno od prethodnog modela.

Nove čistke u Kremlju: Pao jedan od najbogatijih Putinovih saradnika

Nove čistke u Kremlju: Pao jedan od najbogatijih Putinovih saradnika

Škoda Enyaq iV predstavljena u Sarajevu: Potpuno električni SUV vrhunskih karakteristika

Škoda Enyaq iV predstavljena u Sarajevu: Potpuno električni SUV vrhunskih karakteristika

Straga bi, međutim, promjene mogle biti veće i proizvođač će vjerojatno stražnja svjetla s LED tehnologijom spojiti svjetlosnom trakom. Trenutno je to u modi.

Škoda Superb je najveći model u ponudi koji obiluje prostorom, a posebno straga nudi obilje prostora u prtljažniku za noge kao i sjajnu nosivost, pa se daljnji pretjeran rast modela i ne očekuje. Više izmjena i moderniji pristup očekujemo u kabini gdje možemo očekivati veliki središnji zaslon multimedije.

Render Škoda Superb 2023.
Foto: Kolesa.ru: Render Škoda Superb 2023.

Tehnički, logika nam govori da će Superb ostati na MQB platformi. Radi se na finalnoj inkarnaciji modela koji će koristiti benzinske i dizelske motore koji će moći zadovoljiti Euro7 standard o ispušnim plinovima.

Plug-in hibrid model dolazi sigurno s obzirom na to da su prototipovi, također iduće generacije VW Passata Varianta, već viđeni s dva otvora - za dotakanje goriva i strujnu utičnicu, prenosi Sportklub.

Benzinski i dizelski motori vjerojatno će imati mild hibridnu tehnologije za smanjenje emisija i pružanje većeg momenta u donjem rasponu okretaja.

Nakon Superba sljedeće generacije uslijedit će i obnovljena Octavia (2024. godine), jer će Škodini poznati modeli u dogledno vrijeme nastaviti stizati s motorima s unutarnjim izgaranjem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije