Škoda dodatno usavršila Karoq, svog velikog aduta

3
Radiosarajevo.ba
Škoda dodatno usavršila Karoq, svog velikog aduta
Foto: Škoda / Još bolja i još dinamičnija!

Nakon što je ove godine Seat osvježio Aronu i Volkswagen T-Roc, danas je i Škoda, treći član VW koncerna, predstavila redizajnirano izdanje svog modela u SUV C segmentu.

Riječ je Karoqu koji je do sada u četiri godine prodan u više od pola miliona primjeraka. Osvježenja dolaze u vidu blažih optičkih dorada, učinkovitijih motora te naprednije tehnologije za sigurnost i udobnost.

Po pitanju dimenzija osvježeni Karoq sa 4390 mm tek je za 8 mm dulji od prethodnika, dok međuosovinski razmak od 2630 mm ostaje isti, piše Jutarnji.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Evolucija u dizajnu znači da se prepoznatljiva, dvostruka prednja svjetla odsad mogu dobiti i s LED Matrix tehnologijom, dok ostale promjene sprijeda uključuju novi branik s velikim otvorom za zrak ispod kojeg je smješten drugi, nešto manji, te masivniju šesterokutnu masku hladnjaka.

Od pozadi su sada smještena redizajnirana svjetla u LED tehnologiji dok su novi dizajn dobili i naplaci u dimenzijama od 17, 18 i 19 cola.

Ukupno je poboljšana i aerodinamika (0,30 cd) čemu pridonose aerodinamične obloge naplataka, redizajnirana podnica te spojler na krovu iznad stražnjeg stakla. Verzija opreme Sport Line još je atraktivnija jer vozi na naplacima od 18 cola (19 doplata), ima sportskije dizajnirane branike i pragove te zatamnjena stakla.

U unutrašnjosti Karoq dolazi sa standardnom digitalnom instrumentnom pločom od 8 inča dok je 10,25 inčni doplata, a tako je i sa središnjim zaslonom osjetljivim na dodir koji dolazi u dijagonali do 9,2 inča, ovisno o paketu opreme.

Još bolja i još dinamičnija! - undefined

Foto: Škoda: Još bolja i još dinamičnija!

Novi modularni infotainment grupacije VW dolazi s eSIM-om koji omogućuje bežično ažuriranje karte i softvera sa sustavima koji podržavaju Android Auto i Apple CarPlay povezivanje, a vlasnici mogu daljinski pristupiti svom Karoqu putem aplikacije MyŠKODA.

Što se tiče sigurnosti, obnovljeni Karoq opremljen je s do devet zračnih jastuka i nizom "ADAS" sustava uključujući Park Assist, Trailer Assist, Crew Protect Assist, Area View i opcijski Travel Assist koji uključuje pet do osam sustava.

Osim tehnologije, Škoda je stilski doradila unutrašnjost s novim ukrasnim letvicama na ploči s instrumentima i oblogama vrata, poboljšana je LED ambijentalna rasvjeta, a kao opcija dolaze prednja sjedala s električnim upravljanjem s memorijskom funkcijom i novim Eco paketom s presvlakama od veganskih, održivih materijala.

Pritom oprema Sport Line dolazi s umecima od "piano laka" te detaljima od imitacije karbona i sportskim sjedalima s TermoFlux presvlakama.

Standardni prtljažni prostor raspolaže s 521 litrom iskoristivog prostora koji preklapanjem stražnje klupe raste na 1630 l, a s opcijskim VarioFlex sjedalima, prtljažnik ima zapreminu od 588 litara, ili 1810 l kad se ukloni stražnja klupa.

Još bolja i još dinamičnija! - undefined

Foto: Škoda: Još bolja i još dinamičnija!

Motorna ponuda uključuje 1,0-litreni TSI trocilindraš od 110 KS koji dolazi isključivo u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, te 1,5-litreni TSI četverocilindraš od 150 KS koji se može dobiti i sa 7-stupanjskim DSG mjenjačem s dvije spojke.

Najsnažniji 2.0 TSI benzinac raspolaže sa 190 KS i dolazi uparen isključivo s DSG mjenjačem i pogonom na sve točkove.

Od dizelaša, tu je poznati 2.0 TDI motor od 116 i 150 KS, a DSG i 4x4 pogon dostupni su kao opcija.

Sve u svemu, Karoq je doživio jedno sveobuhvatno "ažururanje" koje će mu sigurno osigurati daljnji dobar plasman na tržištu i prijem kod kupaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije