Bugarski udar na Neveru: Alieno Unum hiperauto s 24 električna motora od 33 miliona dolara

1
Radiosarajevo.ba
Bugarski udar na Neveru: Alieno Unum hiperauto s 24 električna motora od 33 miliona dolara
Foto: Twitter / Alieno Unum

Bugarski startup Alieno predstavio je svoj drugi proizvod nizom rendera "robotskog električnog hiperautomobila" kojeg naziva Unum.

Model trenutno postoji samo u glavama ljudi bugarske kompanije koji navode 24 elektromotras kojima bi hiperautomobil trebao biti sposoban razviti maksimalnu brzinu od 584 km/h.

Naime, ovo nije prvi put da čujemo za Alieno. Kompanija koja je osnovana 2015. izbacila je vijest o svom prvom proizvodu, Arcanumu, još 2018., ali tek trebamo vidjeti hiperautomobil u stvarnom obliku.

Unatoč tome, Alieno tvrdi da će se svi njegovi modeli temeljiti na istoj platformi dizajniranoj kod kuće, piše Autoklub.

Alieno Unum
Foto: Twitter : Alieno Unum

Na prvi pogled, Unum izgleda kao hiperautomobil inspiriran Lamborghinijem za stazu. Karoserija je puna nabora, usisnika i aerokomponenti čudnog izgleda, s nedostatkom osnovnih značajki kao što su A-stupovi. Encho Enchev, glavni direktor dizajna Aliena, kaže da je dobio inspiraciju iz Xenomorph kraljice naučno-fantastičnog filma Alien, kao i iz Batmobila.

Ahmed Merchev, osnivač, izvršni direktor i tehnički direktor Aliena izrazio je svoje divljenje Lamborghiniju u službenom priopćenju za javnost, priznajući da je to bio glavni izvor inspiracije.

Rekao je da mu je najdraži superautomobil s unutarnjim izgaranjem još uvijek Aventador u nebesko plavoj boji, a da je model u ponudi u EV obliku, vjerojatno bi ga samo kupio i ne bi se mučio s osnivanjem nove tvrtke.

Alieno Unum
Foto: Twitter : Alieno Unum

Što se tiče specifikacija Unuma, postoje dvije različite varijante pogonskog sklopa - THF, što je skraćnica za "The Heavenly Founder" i TRS ("The Rocket Successor). Prvi se pokreće električnog energijom, dok drugi koristi električnu energiju i zrak.

U imaginarnom svijetu Aliena, potpuno električni THF dostupan je u četiri izlazne snage: RP2 s 2610 KS, RP3 s 3481 KS, RP4 s 4351 KS i RP5 s 5221 KS i 8880 Nm okretnog momenta. Početni RP2 ima 12 elektromotora (tri po kotaču), dok vodeći RP5 ima 24 elektromotora (šest po kotaču). Ovo je vjerojatno najviše što smo ikada čuli da se ugrađuje u jedno vozilo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije