Beijing Offroad BJ30: Kineska kopija Jeep Compasa u novom izdanju

0
Radiosarajevo.ba
Beijing Offroad BJ30: Kineska kopija Jeep Compasa u novom izdanju

Osim nove oznake branda, koja uključuje sufiks Offroad, kineski Beijing je na sajmu automobila u Pekingu predstavio novi SUV model BJ30.

Zapravo je riječ o redizajniranom modelu BJ20, kojim su prije pet godina kineski konstruktori kopirali Jeep Compass. Beijing Offroad BJ30 dimenzijama podsjeća na Kia Sportage. Dužina SUV-a je 4505 milimetara, a međuosovinsko rastojanje 2675 milimetara.

Za razliku od prethodnika, BJ30 je dobio masivniji prednji dio, koji uključuje modificiranu rešetku, klasičnu optiku (umjesto dvostrukih farova BJ20) i tri elementa koji oponašaju usisne i ispušne cijevi u prednjem i stražnjem odbojniku.

Ispod poklopca novog kineskog SUV-a je dobro poznati 1,5 litarski turbobenzinac snage 156 "konja", koji je spregnut s 6-stepenim manuelnim ili CVT mjenjačem. Beijing Offroad BJ30 na kinesko tržište stiže do kraja oktobra, no cijena još nije saopćena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije