Zračno 'bombardiranje': Zašto trebate što prije očistiti ptičiji izmet sa automobila

0
Radiosarajevo.ba
Zračno 'bombardiranje': Zašto trebate što prije očistiti ptičiji izmet sa automobila
Foto: Ford / Izmet na automobilu / Ilustracija

Mnogi od vas parkiraju automobile na otvorenom, a nije loše ukazati na jedan problem koji bi se mogao pojaviti.

Naime, ptičiji svijet ne spava, sa zimskih vikendica u Africi i Aziji vratile su se i selice pa ćete sve češće na vozilima pronalaziti tragove stabilnog rada njihovih probavnih sustava. Ptičiji izmet sadrži dušik koji je izrazito abrazivan prema modernim bojama na automobilima baziranima na vodi. Zadrži li se duže na bojanim površinama automobila, izmet može napraviti veliku štetu, piše Revija HAK.

Boja može izblijedjeti, a to sigurno ne želite. Poželjno je obrisati ga što prije – po mogućnosti dok je još svjež. Naravno, nitko ne dežura ispred vozila čekajući bombardiranje ptičije eskadrile, ali kad uočite izmet odmah ga brišite. Osuši li se, najbolje je koristiti specijalizirane autošampone koji imaju i zaštitnu komponentu, vosak. Ako to nemate, iskoristite šampon za kupanje ili sapun – bitno je samo što prije skinuti izmet.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Još jedan savjet – kad perete automobil u praonicama ne bi ga bilo loše zaštititi voskom. On će djelovati kao zaštiti sloj protiv ptičijeg izmeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije