Petlja zbog koje vozači u Kini plaču od muke

Radiosarajevo.ba
Petlja zbog koje vozači u Kini plaču od muke
Novootvorena petlja na pet nivoa na autputu na periferiji grada Chongqinga, prostrane metropole u jugozapadnoj Kini, dovodi vozače do suza.

Oni se osjećaju izgubljeno u betonskom lavirintu nalik na tanjir špageta, piše agencija France Press.

Nakon osam godina izgradnje, prošle sedmice je otvorena saobraćajna petlja Huangjuewan na pet nivoa, a na najvišem "spratu" atomobilska traka lebdi na visini od 37 metara iznad zemlje

Na petlji se nalazi najmanje 15 "izlaza" koji omogućavaju da vozila pređu s jednog nivoa na drugi, u osam smjerova, prema podacima objavljenim na zvaničnoj web stranici općine, navodi francuska agencija. 

Jedan zvaničnik iz Odbora za urbanizam i izgradnju Chongqinga rekao je novinskoj agenciji Sinhua da je tako kompleksni dizajn bio potreban radi povezivanja centra grada, aerodroma i autoputa, pri čemu svaki "izlaz" na petlji vodi u drugu gradsku zonu. 

Ova navigacijska "noćna mora" je zapalila internet, dodaje France Press, i prenosi poruku jednog korisnika društvene mreže Veibo koji je napisao: "Ako propustite izlaz, stići ćete u Chongqing jedan dan kasnije". 

Nasuprot njemu, drugi vozač je napisao: "Huangjuewan, legendarni most sa osam smjerova i pet spratova: prešao sam ga bez GPS-a i nisam se izgubio!".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije