Imate automobil sa starijim radio uređajem: Možete ga modernizirati

Radiosarajevo.ba
Imate automobil sa starijim radio uređajem: Možete ga modernizirati
/ Foto: Blaupunkt
Napredak automobilske industrije donio je unaprijeđenje "muzike" u vozilima. Novi automobili više se ne mogu zamisliti bez najmodernijih audio uređaja s USB i Bluetooth priključcima, mogućnosti povezivanja s mobitelom, hands-free razgovora...

A šta da rade oni koji su osuđeni na starija vozila? Njima je Blaupunkt ponudio mogućnost da moderniziraju radio uređaj. 

Rješenje je Blaupunkt DAB’n’play 370 adapter, uređaj koji ima mogućnost digitalnog prijema stanica DAB+.

Također, uređaj je opremljen Bluetooth konekcijom za bežično povezivanje i emitiranje muzike s pametnih telefona. Tu je i integrirani mikrofon za "hands-free" razgovore na smatrphoneu.

Blaupunkt DAB’n’play 370 izgleda moderno, s 3-inčnim kolor zaslonom ispod kojeg su komande izbornika, traženja radio stanica i reguliranja jačine zvuka.

Uređaj funkcionira kao plug-and-play: Napaja se preko 12-voltne utičnice za upaljač. Za muziku i ostale funkcije koristi AUX-priključak ili bežični integrirani FM-transmiter.

Prema tvrdnjama Blaupunkta, njihov DAB’n’play 370 adapter kompatibilan je sa skoro svakim auto radio uređajem. Bit će dostupan od sredine juna po cijeni od 149 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije