Volkswagenova redizajnirana verzija SUV B-segmenta T-Cross

0
Radiosarajevo.ba
Volkswagenova redizajnirana verzija SUV B-segmenta T-Cross
Radiosarajevo.ba / Redizajnirani T-Cross

Volkswagen je predstavio redizajniranu verziju svog B-SUV modela T-Cross.

Vozilo ima osvježeni dizajn, proširenu serijsku opremu, nove tehničke značajke kao i novo koncipiranu unutrašnjost s boljim materijalima. T-Cross je u samo četiri godine zauzeo vodeće mjesto među kompaktnim SUV vozilima: otprilike se 1.2 miliona ljudi već odlučilo za ovo svestrano Volkswagen vozilo. Uz prosječno 300.000 proizvedenih vozila godišnje, model T-Cross, koji se izvan Europe prodaje kao Tacqua i Taigun, pripada najuspješnijim VW modelima diljem svijeta.

T-Cross je vrlo popularan i u Hrvatskoj, gdje je prošle godine bio sedmi najprodavaniji model novih automobila s 958 registracija, dok je u prvih šest mjeseci 2023. na osmom mjestu, ali već s 837 registracija.

Turisti sa svih kontinenata 'preplavili' Mostar, očekuje se rekordna sezona

Turisti sa svih kontinenata 'preplavili' Mostar, očekuje se rekordna sezona

Izvana je T-Cross odmah prepoznatljiv po novodizajniranom prednjem i zadnjem kraju vozila. U njega su integrirana nova LED glavna svjetla i LED svjetla za dnevnu vožnju te LED zadnja svjetla. Volkswagen je također u potpunosti iznova razvio „IQ.LIGHT matrix LED glavna svjetla” koja su po prvi put u ponudi za mode T-Cross. Tri nove, svježe boje obogaćuju ponudu: uni "Grape žuta” (svijetla, sportska žuta), "Clear plava metalik” (svijetloplava) i "Kings crvena metalik” (svijetlocrvena).

Središnji element u unutrašnjosti novog T-Cross-a je odvojeni infotainment ekran. Dijagonala serijskog ekranaosjetljivog na dodir je 20,3 cm (8,0 incha); u vrhunskoj verziji radi se o ekranu s dijagonalom ekrana od 23,4 cm (9,2 incha). Osim toga, sve verzije sada su serijski opremljene digitalnim instrumentima.

T-Cross se i dalje odlikuje svojim sofisticiranim rukovanjem, dobro izbalansiranim prostorom za do pet osoba, stražnjim sjedalom koje se može pomicati za 140 mm i maksimalno varijabilnim prostorom za utovar. Ako su sva sjedala zauzeta, T-Cross pruža prtljažnik obujma od 385 do 455 litara natovaren do visine stražnjeg sjedala. 

Max Verstappen slavio na Velikoj nagradi Austrije

Max Verstappen slavio na Velikoj nagradi Austrije

Ako se stražnje sjedalo (djeljivo u omjeru 60:40) preklopi, stvara se ravni utovarni prostor s do 1281 litrom prostora za pohranu (utovareno do visine naslona prednjih sjedala).

Na naše tržište dolazi u prvom dijelu 2024., a uprkos sveobuhvatnoj nadogradnji, novi model T-Cross nudit će se po vrlo atraktivnoj osnovnoj cijeni, kažu u Volkswagenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije