U Goraždu održani jubilarni 10. Moto susreti, 200 bajkera iz BiH i regiona

Fena
U Goraždu održani jubilarni 10. Moto susreti, 200 bajkera iz BiH i regiona

U organizaciji Moto kluba Goražde u gradu na Drini održani su jubilarni 10. moto susreti.  Više od 200 bajkera iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Austrije i drugih zemalja uživalo je u druženju, vožnji, mirisu benzina, moto igrama i rok koncertima u kampu domaćina,  na jednom od najpopularnijih goraždanskih izletišta.

Posebna atrakcija za sve ljubitelje motora bio je defile učesnika ulicama grada.

Predsjednik Moto kluba Goražde Samir Hendo ističe da je riječ o jednom od najmasovnijih moto susreta.

"Drago nam je da su naš jubilarni moto susret uveličali naši prijatelji iz više od 40 moto klubova tako da smo zadovoljni odzivom. Njegujemo zaista sjajna prijateljstva sa bajkerima iz svih zemalja regiona, družimo se, uživamo u motorima  i svi smo jedna velika porodica. I ovaj moto susret nažalost je memorijalnog karaktera jer smo ostali bez još jednog našeg člana Fuada Ferhatovića koji je premnuo prošle godine ali živi u srcima svih nas", kaže  Hendo.

Za bajkere ne postoje granice, ni fizičke ni mentalne, jer to su ljudi otvorenog srca koje povezuje ljubav prema motorima, poručuju članovi MK „Sokolovi“ iz Crne Gore koji već nekoliko godina dolaze na moto susrete u Goraždu.

"Uzajamno se posjećujemo i družimo. Naši domaćini su izuzetni momci, gostoprimljivi i srdačni i ovakvi susreti su prilika više da se vidimo", kaže Enver Musić, član MK „Sokolovi“.

Husein Doborac iz MK „Zmaj Gradačac 1974“ dodaje kako su ljubav prema motorima i druženja na moto susretima, pravi odušak u današnjem vremenu.

"Ovo nam dođe kao ispušni  ventil  u ovoj našoj svakodnevnici. Mi smo jedan od najstarijih moto klubova, družimo se i uživamo. Imamo 52 člana. Naš moto skup je 17.augusta i očekujemo naše prijatelje iz Goražda", kaže Doborac.

Bajkeri iz Šabca u Goraždu su po treći put, dok su oni iz Čačka stigli na njihov poziv i kako kažu, utisci su fantastični.

"Sa članovima moto kluba Goražde upoznali smo se prije pet godina u Herceg Novom i od tada se posjećujemo, mi nemamo predrasuda, za nas nacionalnost ne postoji svi smo mi prijatelji bez obzira na kilometre nas dijele", kažu članovi MK „Batana“ iz Šapca.

Vanja Borisogljebski iz MK „Long Riders“ Pale redovan je učesnik moto susreta u Goraždu.

"Mi smo ovdje stalni gosti i Goraždani su naši i slobodno mogu reći da smo postali bratski klubovi. Posjećujemo se iz godine u godinu, viđamo se i na drugim moto susretima, družimo se i dijelimo dobro i zlo. Definitivno ovo što mi radimo jeste skupo, jeste rizično, ali mi to volimo to nas spaja. Bajkeri po kapom nebeskom su svi isti, nema vjere, nacije ili politike, mi samo volimo motore, miris guma i benzina" kaže Borisogljebski.

Uz specijalitet, goraždansku riblju čorbu, u kampu Moto kluba Goražde priređene su i moto igre, a uz bajkere, u rok koncertima koje su priredili muzičari iz Goražda i Tuzle, uživali su i brojni građani BPK Goražde.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije