Toyotom izazvao tešku nesreću i prevrnuo se na krov, a zatim ustao i odšetao bez većih povreda

0
Radiosarajevo.ba
Toyotom izazvao tešku nesreću i prevrnuo se na krov, a zatim ustao i odšetao bez većih povreda
Foto: Collage / Saobraćajna nesreća

Vozač Toyote Supre iz New Jerseya (SAD) slobodno može poslati pismo zahvale inžinjerima za sigurnost u Toyoti (i BMW-u, naravno) nakon što je izgubio kontrolu nad svojom sportskom Suprom i doživio tešku saobraćajnu nesreću.

Automobil se nekoliko puta prevrtao u zraku prije nego što je sletio na krov, ali vozač je čudesno izbjegao ozbiljne povrede. Tačan uzrok nesreće, zabilježen kamerom u pratećem vozilu, još uvijek nije potpuno jasan. Međutim, čini se da je pretjerana brzina (i/ili nedostatak pažnje u saobraćaja) igrala ulogu.

Nesreća se dogodila na dijelu autoceste Garden State Parkway piše lokalni TLS. Iznenađujuće, vozač je prošao bez ozbiljnih povreda.

Benjamina Karić: "Profesionalni mediji i novinari su opća dobrobit cijelog društva"

Benjamina Karić: "Profesionalni mediji i novinari su opća dobrobit cijelog društva"

Prema dostupnim informacijama i gledajući video, Supra se pojavljuje u desnoj traci dok tri vozila ispred nje usporavaju. Odjednom se vozač velikom brzinom našao na travnatom nasipu uz cestu i zabio u zaustavljeni kamion. Nakon što se automobil zaustavio na krovu nasred autoceste, uz pomoć vozača kamiona koji su ga izvukli, vozač se jednostavno uspravio na noge i odšetao od olupine Toyote.

Međutim, ovaj incident još jednom naglašava važnost prilagođavanja brzine saobraćaju, bez obzira na vlastite sposobnosti vožnje. Ne samo da stavljate sebe u opasnost vozeći na ovaj način, već i živote drugih sudionika u prometu, javlja Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije