Skupo plaćen transport Octavija: Njemačka će u BiH dostaviti kaznu vozaču kamiona

J. M.
Skupo plaćen transport Octavija: Njemačka će u BiH dostaviti kaznu vozaču kamiona

Policijski službenici na njemačkom autoputu u blizini izlaza Lüdenscheid-sjever u srijedu su zaustavili kamion s prikolicom registriran u Bosni i Hercegovini, javlja Ad-Hoc News.

Tokom kontrole ispravnosti kamiona na kojem su bile natovarene dvije polovne Škode Octavije, službene osobe otkrile su niz nepravilnosti na kočionom i upravljačkom sistemu.  

Pokazalo se i da je transportna platforma slabo pričvršćena i naginje se, dok su na prikolici otkrivene manjkavosti na kočionom sistemu te pokidan nosivi okvir.

Nadležne osobe za cestovni promet odmah su kamion iz BiH isključile iz saobraćaja. Vozač je morao položiti sigurnosni depozit od 210 eura čime će se finansirati kazneni postupci.

To nije sve, vlasnik kamiona očekuje novčanu kaznu višu od 300 EUR, koju će mu njemačke vlasti dostaviti u BiH, što može poslužiti kao upozorenje svim bh. vozačima na cestama EU.

transporter_skoda_02.jpg - undefined

Foto: Policija

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije