Šokantne slike za ljubitelje oldtimera: Sudarili se Facel Vega FV2B i Mercedes 190 SL

J. M.
Šokantne slike za ljubitelje oldtimera: Sudarili se Facel Vega FV2B i Mercedes 190 SL

U nedjelju 28. aprila u okolini grada Herforda u njemačkoj saveznoj državi Sjeverna Rajna - Vestfalija desila se saobraćajna nesreća koja bi teško privukla pažnju slabijih poznavalaca automobilizma.

Takvi bi – na osnovu objavljenih slika neznatno oštećenih automobila – bili začuđeni podatkom da je na vozilima načinjena šteta od 81.000 eura, odnosno 159.000 KM!?

No, čuđenju nema mjesta ako se zna da su u sudaru učestvovali Mercedes 190 SL i Facel Vega FV2B, pravi dragulji na tržištu oldtimera. Njihovi vlasnici učestvovali su na reliju oldtimera i vozili u koloni: Naprijed Facel Vega, na začelju Mercedes, a između njih VW Type 2 Bulli.

U jednom trenutku vozači prva dva vozila su usporila želeći skrenuti lijevo. Tako su iznenadili 68-godišnjaka za upravljačem Mercedesa koji je pretekao oba vozila u pokušaju da izbjegne sudar. Izbjegao je VW Bulli, ali ne i Facel Vegu, nakon čega se Mercedes zabio u ogradu.

Lakše tjelesne povrede zadobio je 69-godišnji suvozač u Mercedesu. Malo o automobilima koji su oštećeni u sudaru: Mercedes 190 SL je roadster koji je izrađivan u periodu od 1955. do 1963. godine.

Šta tek reći za Facel Vegu FV2B, model prestižne marke automobile koja je nosila nadimak "francuski Rolls-Royce". Model FV2B imao je "tiraž" od svega 200-tinjak primjeraka tokom nepune dvije godine (1956-1957) proizvodnje i preživjeli primjerci na tržištu odltimera dostižu basnoslovnu vrijednost.

mercedes_facel_vega_sudar_02.jpg - undefined

Foto: Policija

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije