Skrivena funkcija koju automobil ima za zaštitu od sunca: Jeste li vi znali za ovo?

1
Radiosarajevo.ba
Skrivena funkcija koju automobil ima za zaštitu od sunca: Jeste li vi znali za ovo?
Foto: Unsplash / Retrovizor

Kad sunce počne pržiti, vožnja može postati pomalo nezgodna sa svim tim blještavilom. Obično nosite sunčane naočale i spuštate sjenilo za sunce u automobilu, no mnogi vozači ne znaju da ono ima višestruku namjenu.

Kako se riješiti blještavila u vožnji?

Dok je namještala sjenilo za sunce, muškarac joj je rekao: "Što to radiš? Uništila si mi zaštitu od sunca."

Zbog čega Emir Spahić nije došao na press?

Zbog čega Emir Spahić nije došao na press?

Ona mu je na to odgovorila i pokazala brzo da sjenilo nije samo za naprijed. Pomaknula ga je u stranu i dodala: "Zaštita od sunca ne može zakloniti sunce samo sprijeda, već i sa strane. Zar ne znaš? Ovo je samo skrivena funkcija u tvom automobilu. Ima mnogo takvih funkcija u automobilu."

@dongcheshijie

Do you know these little car features?#driving #skills #tips #knowledge #fpy

♬ 原聲 - 懂车师姐 - 懂车师姐

Pokazala je kako možete okrenuti sjenilo prema suncu da vas ne zasljepljuje sa strane. Sunčeva svjetlost može smetati kada dugo vozite, piše Net.hr.

Također je pokazala još jednu funkciju za koju mnogi nisu znali. "Kada su druga vozila iza nas, njihova svjetla su previše zasljepljujuća. Možemo okrenuti prekidač ispod retrovizora za uključivanje funkcije protiv odsjaja."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije