Prve fotke: Ford redizajnira Focus i izmjene su primjetne

0
Radiosarajevo.ba
Prve fotke: Ford redizajnira Focus i izmjene su primjetne
Foto: EPA-EFE / Ford logo

Kada dođe vrijeme za redizajn nekog modela, danas to najčešće znači unapređenje tehnologija, asistencija i povezanosti jer ove stvari brzo zastarjevaju. Rijetko se proizvođači odlučuju na krupnije dizajnerske izmjene. Ford je ipak riješio da svoj novi Fokus, između ostalog, počasti i malo agresivnijim izgledom.

Ford je aktuelnog Focusa predstavio 2018. godine, i sada je četvrta generacija popularnog auta tačno na pola “životnog vijeka”. Tada je uglavnom vrijeme za osvježenje kako bi mogao ravnopravno da se bori u svojoj klasi, gde ga čekaju VW Golf, Škoda Octavia, i drugi modeli iz C-segmenta, piše Nova.rs.

Kamuflirani novi Focus fotografisan je tokom dinamičnih testova, a budući da nije potpuno maskiran, donekle možemo da vidimo i da donosi izmjene koje se primjećuju. Najočiglednija izmjena svakako je novi izgled prednjeg dijela koji će imati manju masku hladnjaka nego aktuelni Focus.

Farovi su sada "mršaviji" kako bi se dobilo na malo agresivnijem izgledu, a veća količina tamne kamuflaže na donjem dijelu auta govori i da će svjetla za maglu, kao i usisnici zraka biti drugačiji nego do sad, prenosi Autocar.

Slično je i pozadi, pa je zadnja grupa svjetala takođe agresivnijeg dizajna, dok su vrata prtljažnika drugačije rješenja kako bi omogućila da registarska tablica bude više u ravni sa zadnjim staklom.

Još nije poznato koji će motori pokretati novog Focusa, ali s obzirom na to da je gama skoro obnovljena, i da uključuje novi snažni 1.0-litarski blagi hibrid, za očekivati je da se ovaj motor nađe na listi i za Focus, uz ostale konvencionalne motore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije