... / Maketa: Poznata cijena Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse

04. 01. 2021. u 13:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Premijum proizvođač maketa, Amalgam Collection, dodao je još jedan Bugatti svojoj vrhunskoj ponudi, kreirajući ponovo Veyron Grand Sport Vitesse, koji ovoga puta dolazi sa preokretom.

Čitav model je prema navodima kreiran u bijeloj boji, kako bi proslavio izuzetni dizajn Bugatti dizajnera i umjetnika, Etjena Salomea.

Sa razmjerom od 1:8, model je ručno izrađen i reprodukovan do najsitnijih detalja koristeći digitalne skenove, originalne CAD fajlove, arhivske slike i skice.

Kako bi osigurali najviši nivo tačnosti, Amalgam je takođe blisko sarađivao sa Bugatti inžinjerskim i dizajnerskim timovima, kako nijedan detalj ne bi bio izostavljen.

Što se samog modela tiče, Grand Sport Vitesse predstavlja najbrži proizvodni model otvorenog krova na svijetu, sa maksimalnom brzinom od 408 kilometara na sat, zahvaljujući osmolitarskom W16 motoru, koji izbacuje 1.184 konjske snage i ubrzava od nula do sto kilometara na čas za samo 2.6 sekunde.

Ukoliko ste kojim slučajem zainteresovani za ovu maketu, morate znati da je ona unikat, i da se već sada može kupiti na sajtu Amalgam Collection brenda, sa cijenom od 12.000 dolara.

Uz kupovinu modela, dobićete sertifikat, potipisanu plaketu, vitrinu za izlaganje i originalnu skicu vozila, prenosi autoblog.rs.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA