Problem s kojim se susreću mnogi vozači: Kako očistiti maglu sa stakla za 20 sekundi

0
Radiosarajevo.ba
Problem s kojim se susreću mnogi vozači: Kako očistiti maglu sa stakla za 20 sekundi
Foto: Volkswagen / Ilustracija

Vozači polako shvataju da mogu koristiti malo poznati trik kako bi očistili maglu sa svog automobila za samo 20 sekundi.

Jedan instruktor vožnje objasnio je na YouTubeu kako možete brzo očistiti svoj pogled iz udobnosti sjedišta vozača. Stručnjak, iz Australije, objasnio je kako možete koristiti nekoliko dugmadi na svom kontrolnom panelu da biste pobijedili kondenzaciju.

Vjetrobrani obično zamagle, jer se povećava nivo vlage u zraku. Zatim dolazi u dodir s hladnim staklom i brzo se hladi, zamagljujući prozor.

Sramotne izjave: Ambasador Izraela u Srbiji negirao genocid u Srebrenici

Sramotne izjave: Ambasador Izraela u Srbiji negirao genocid u Srebrenici

Proizvođači automobila konstruiraju mnogo alata kako bi pomogli u rješavanju ovog problema, ali njihovo pravilno korištenje i kombinovanje može ga učiniti lakšim nego ikad. Instruktor vožnje potaknuo je vozače da iskoriste dugme za grijanje koje aktivira ventilator i šalje zrak prema vjetrobranu.

Prvo, pobrinite se da uključite funkciju klima uređaja i nemojte koristiti samo ventilator. Instruktor je rekao: "Najbolje je uključiti klima uređaj jer klima uređaj djeluje kao pojačivač.

Luka Modrić prodaje svog ljubimca na četiri točka: Cijena - prava sitnica

Luka Modrić prodaje svog ljubimca na četiri točka: Cijena - prava sitnica

"To će obaviti posao puno brže. Možete ga pojačati na dva ili tri i očistit će se doslovno za 10, 15, 20 sekundi."

Međutim, prije nego to učinite, trebali biste se pobrinuti da temperaturu klima uređaja postavite na najnižu temperaturu. Iako može djelovati kontraintuitivno, ovo sprječava da se kabina navlaži dok se kondenzacija raspršuje.

Otvorenje prozora na nekoliko sekundi također pomaže da zrak pobjegne i spriječi povratak magle. Kad se vjetrobran očisti, možete vratiti temperaturu kako biste bili ugodni dok vozite.

I ovaj koristan trik može vam uštedjeti puno, jer je vožnja s ometenim vidokrugom zapravo prekršaj.

Ako vam je bilo koji dio vidokruga blokiran, to vas može dovesti u nevolju sa zakonom.

Video možete pogledati u nastavku:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije