Poznata cijena Golfa 8 u Njemačkoj

Radiosarajevo.ba
Poznata cijena Golfa 8 u Njemačkoj

Volkswagen Golf osme generacije će uskoro biti isporučen salonima u Njemačkoj. Poznata je i njegova cijena u ovoj evropskoj zemlji, piše portal AutoRepublika.

Za početak će novi Golf biti ponuđen samo u središnjem nivou paketa koji je nazvan Life. To podrazumijeva i početnu cijenu od 27.510 eura (više od 50.000 maraka).

Golf 8 Life nudi četiri pogonske jedinice na izbor kupcima. Nude se sljedeći benzinski i dizel pogonski sklopovi: 1.5 TSI turbo benzinac i 2.0 TDI trubo dizel.

Benzinska verzija može isporučivati 130 ili 150 konjskih snaga, dok je dizel obuzdan na moć kojom raspolaže 115 konjskih snaga.

Za one kojima je malo 115 konjskih snaga, moći će da dobije verziju od 150 konjskih snaga. Ali, u tom slučaju će morati da se opredijeli za sedmostepeni automatski mijenjač s dvostrukom spojnicom (DSG). Naravno, to će dodatno da košta.

Na ostale će se verzije morati sačekati do 2020. godine. Najavljena cijena bazičnog noviteta iz Njemače bit će niža od 20.000 eura (manje od 40.000 maraka), piše AutoRepublika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije