Porsche objavio fotografiju s kojom je najavio lansiranje novog 911 GT3 modela

0
Radiosarajevo.ba
Porsche objavio fotografiju s kojom je najavio lansiranje novog 911 GT3 modela
/ Porsche 911 GT3

Porsche je objavio tamnu fotografiju sa kojom je najavio lansiranje novog 911 GT3 modela za 16. februar, a fokus novog automobila bit će na trkaće staze... 

S novim teaserom Porsche je prikazao zadnji kraj 911 GT3 modela iz 992 generacije.

Sportski automobil odlikuje agresivni difuzor i ogromni spojler, koji je tu da dodatno opiše sportsku narav novog modela.

Porsche 911 GT3 - undefined

Foto: Automoto.ba: Porsche 911 GT3

Već je poznato da će se ispod poklopca motora naći 4,0-litarski atmosferac sa snagom od oko 510 KS, što će mu omogućiti ubrzanje od 0-100 km/h za oko tri sekunde, a kupci će imati izbor između ručnog šestostepenog ili automatskog mjenjača sa sedam brzina.

Ovaj agregat je već viđen u prethodnoj generaciji modela 911 Speedster, sa kojim je Porsche obilježio 70-godišnjicu brenda.

Promjene u odnosu na standardni 992.911 podrazumijeva izmjene na karoseriji radi boljih aerodinamičkih karakteristika, gdje će između ostalog standardni poklopac motora biti zamijenjen lakšim od karbonskih vlakana.

Porsche 911 GT3 - undefined

Foto: Automoto.ba: Porsche 911 GT3

Zahvaljujući upotrebi panela od karbonskih vlakana i pametnoj primjeni lakših mehaničkih komponenata iz prethodne generacije GT3, očekuje se da masa ostane na istih 1,400 kg, što je odličan rezultat s obzirom na to da je novi model fizički veći od prethodnika.

Ažuriranje šasije bit će zaokruženo većim disk kočnicama, širim zadnjim gumama i dorađenim amortizerima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije