Pogledajte kako je mehaničar razbio skupocijeni Ferrari u vrijednosti od šest miliona KM

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je mehaničar razbio skupocijeni Ferrari u vrijednosti od šest miliona KM
Foto: Amalgam Collection / Replika Ferrarija F40

Da možda nije dobra ideja povjeriti jedan od najpoznatijih superautomobila svih vremena, Ferrari F40, neiskusnom 24-godišnjaku, na teži način su otkrili u njemačkoj firmi specijaliziranoj za restauraciju i prodaju skupih klasičnih automobila Mechatronik.

Prema njemačkim medijima, zaposlenik firme dobio je zadatak prevesti F40 iz 1990. godine, vrijedan oko tri miliona eura (oko 6 miliona KM), na izložbu automobila koja se održavala u obližnjem kompleksu Motorworld u Münchenu. Izlaganjem legendarnog automobila vlasnici firme su htjeli privući pažnju, no na kraju su privukli i više od očekivane pažnje, no na potpuno neželjen način.

Kako se događaj odvijao na samo 18 kilometara udaljenosti, odlučeno je da automobil na lokaciju dođe "vlastitom snagom", a ključevi su povjereni 24-godišnjem zaposleniku. Nažalost, vožnja nije dobro prošla. Oko 8 sati ujutro, u nedjelju, 21. aprila, samo nekoliko minuta nakon što je krenuo iz salona, mladić je razbio rijedak superautomobil.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Prema saopćenjima lokalne policije, Ferrari je usred tunela iznenada skrenuo udesno i prednjim dijelom udario u zid. Nije pojašnjeno je li za nesreću kriva mehanička greška ili je uzrok bila prevelika brzina, no istraga je u toku.

Nećemo unaprijed optuživati vozača, no ne bi to bilo prvi puta da neko izgubi kontrolu nakon nagle navale snage na zadnje točkove dok stišće gas u tunelu diveći se zvuku svog automobila. Bilo kako bilo, dobra vijest je da vozač nije ozlijeđen. Barem fizički.

I sam automobil je prošao mnogo bolje nego što je mogao. Šteta je nastala uglavnom na karoseriji, a pogonski dijelovi i ovjes su prošli bez posljedica i automobil će biti moguće popraviti. No s obzirom na to da je karoserija F40 izrađena od karbonskih vlakana, popravak će vjerojatno biti iznimno skup, prenosi Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije