Prodaje se prototip Ferrarija iz 2014. godine: Pogledajte o kojoj cijeni je riječ

0
Radiosarajevo.ba
Prodaje se prototip Ferrarija iz 2014. godine: Pogledajte o kojoj cijeni je riječ
Foto: Sotheby's / Ferrari 250 GTO

Ferrari koji ide samo 24 km/h iako ima 7,3-litreni V12 motor koji razvija 780 konjskih snaga? Da, i to je moguće. Radi se o prototipu F12tdf iz 2014. koji se prodaje na aukcijskoj stranici Bring a Trailer.

Teoretski bi mogao razviti brzinu do 340 kilometara na sat, a "stoju" bi mogao uloviti za samo 2,9 sekundi. Iako ide samo 24 km/h, ima onih koji će za njega ponuditi 420.000 eura (772.128 KM), odnosno 450 hiljada dolara (827.280 KM).

Zašto je Ferrari koji je u savršenom voznom stanju ograničen na samo 24 km/h. Pošto se radi o prototipu koji je ispunio svoju funkciju, Ferrari je softverski ograničio automobil i motor tako da se može koristiti samo kao ukrasni element

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

To je uobičajena praksa u industriji i nije jedinstvena za Ferrari. Marke  ne žele da se prototipi koriste na cesti kako bi izbjegli buduće sudske sporove i loš publicitet.

Također, prototip ne zadovoljava standarde marke u pogledu završne obrade, opreme i iznad svega pouzdanosti. Prodavač ga je uvezao u Sjedinjene Države kao izložbeni automobil, što je bio jedini legalni način za to. Nakon nekoliko godina ovaj ga je prodavač odlučio prodati, iako ga je nemoguće registrirati i koristiti na cesti, piše Večernji hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije